Государственные облигации по НДС будут котироваться на УМВБ

07.07.2004, 12:33

Министерство финансов Украины приступило к оформлению просроченной бюджетной задолженности по НДС, зафиксированной состоянием на 1 июня 2004 года, в государственные облигации. (укр.)

На виконання Закону України "Про зміни до Закону України "Про Державний бюджет на 2004 рік" Міністерство фінансів розпочало роботу з оформлення простроченої бюджетної заборгованості з податку на додану вартість, яка зафіксована станом на 1 червня 2004 року, у державні облігації.

Попередня емісія державних облігацій з ПДВ терміном на 5 років з дохідністю 120% від облікової ставки НБУ була здійснена на суму 989 мільйонів гривень, із них облігації на суму 400 мільйонів гривень вже оформлено на конкретні підприємства.

За словами заступника Міністра фінансів України Анатолія Шаповалова, оформлення згаданих цінних паперів не йде такими темпами як очікувалося: підприємства надають перевагу зарахуванню боргу з ПДВ у рахунок майбутніх платежів. Утім, державними облігаціями зараз активно цікавляться на вторинному ринку, у тому числі й нерезиденти. Передбачається, що до кінця року у державні облігації буде оформлено заборгованість з податку на додану вартість ще на суму 1 мільярд гривень.

Міністерство фінансів вирішує питання котирування державних облігацій з ПДВ на Українській міжбанківській валютній біржі. "Ми проводимо роботу з Українською міжбанківською валютною біржею щодо обслуговування таких цінних паперів, щоб взяти під контроль їх обіг. Учасникам фондового ринку має бути зрозуміло, з яким дисконтом продаються державні облігації", - зазначив заступник Міністра фінансів України Анатолій Шаповалов.
Инф. Управления по связям с общественностью и СМИ Министерства финансов Украины.

Читайте також