Глава ГНАУ запретил безосновательные проверки малого и среднего бизнеса

09.07.2004, 16:19

Председатель Государственной налоговой администрации Украины Федор Ярошенко поручил структурным подразделениям ГНАУ пересмотреть задачи относительно проверок субъектов предпринимательской деятельности малого и среднего бизнеса. (укр.)

Дорученням Голови ДПАУ заборонено проведення безпідставних перевірок та втручання в фінансово-господарську діяльність підприємців та підприємств, які в повному обсязі сплачують платежі до бюджету. Також будуть відкликані доручення щодо проведення таких перевірок.

Нагадаємо, що під час розширеного засідання колегії ДПА України Голова податкового відомства Федір Ярошенко із цього приводу зазначив: "Нам треба змінювати філософію контрольно-перевірочної роботи. Перевіряти слід мінімізаторів, а не тих, хто реально працює. Не треба давити перевірками малий та середній бізнес. Усі сили мають бути сконцентровані на супроводженні тих клієнтів з великими оборотами, які займаються шахрайськими схемами. Для цього потрібно використовувати інтелектуальний потенціал, покращити аналітичну роботу та працювати на упередження".

15 червня на нараді в ДПА України за участі Президента України Леоніда Кучми та Першого віце-прем'єр міністра, Міністра фінансів Миколи Азарова були визначені приоритетні напрями діяльності податкової служби, зокрема, підвищення рівня добровільної сплати податків та налагодження партнерських відносин з сумлінними платниками податків.
Инф. пресс-службы ГНАУ.

Читайте також