Ставки по кредитам для Украины - одни из наиболее низких

09.07.2004, 12:16

Министерство финансов Украины провело тендер по отбору финансовых учреждений для осуществления государственных внешних заимствований путем выпуска облигаций внешнего государственного займа Украины с плавающей ставкой на сумму до 600 млн. долл. США или 500 млн. евро.

У тендері взяли участь 12 банків. Переможцем став синдикат банків Citigroup, Credit Suisse First Boston та Dresdner Kleinwort Wasserstein.

У лютому вже відбулося запозичення у розмірі 600 мільйонів дол. США на 7 років за найнижчою за часи незалежності дохідністю 6,875% річних. Щодо ставок кредитів, то, за словами заступника Міністра фінансів України Анатолія Шаповалова, другий рік поспіль вони залишаються на стабільно низькому рівні, а у 2003 році запозичення України терміном на десять років під 7,65% річних було визнано найкращим запозиченням року серед країн, що розвиваються.

"Держава, виходячи на зовнішні фінансові ринки та запозичуючи під низькі відсотки, забезпечує сприятливий ціновий орієнтир для українських корпоративних позичальників. Цього року Україна успішно демонструє позитивні показники економічного розвитку, інвестори довіряють їй і, здійснюючи зовнішні запозичення, ми маємо можливість залучити фінансові ресурси в тому обсязі, який потрібен для фінансування державного бюджету України відповідно до Закону України .Про Державний бюджет України на 2004 рік", - зауважив Анатолій Шаповалов.
Инф. Управления по связям с общественностью и СМИ Министерства финансов Украины.

Читайте також