В Ираке ранены пять украинских миротворцев

16.08.2004, 15:02

В Ираке в результате нападения на конвой и резервное подразделение ранено пять украинских миротворцев. (укр.)

15 серпня в Іраку на шляху слідування конвою 62-го окремого механізованого батальйону 6-ої окремої механізованої бригади ЗС України, що перевозив паливо з Вавилону до польового табору, було підірвано фугас. Бронетранспортер, який їхав останнім, прикрив один з пошкоджених автомобілів, а решта колони вийшла із зони нападу.

В результаті підриву легкі поранення отримали старший автомобіля "Урал-4320" старший лейтенант Андрій Колбун і водій старший солдат Юрій Гораш.

На допомогу атакованому конвою терміново виїхав резервний взвод. Не доїжджаючи до місця події, підрозділ був обстріляний невідомими особами.

Оцінивши ситуацію, старший резервної групи доповів командуванню про напад і організував відбиття атаки. Невдовзі на допомогу підійшло ще декілька одиниць бронетехніки. Здійснивши маневр, українські військовослужбовці подавили усі вогневі точки нападників.

В результаті атаки молодший сержант Володимир Кізь, рядові Богдан Цебринський і Андрій Пивоварчук отримали поранення. Усім надається необхідна медична допомога.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також