Отечественное сельское машиностроение получило из бюджета 10 млн. грн.

17.08.2004, 15:35

В государственном бюджете на 2004 год предусмотрены затраты по бюджетной программе "Государственная поддержка отечественного машиностроения для агропромышленного комплекса" в сумме 10000 тыс. грн. (укр.)

У державному бюджеті на 2004 рік передбачено видатки за бюджетною програмою "Державна підтримка вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу" у сумі 10000 тис. грн. відповідно до Закону України "Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу" від 07.02.2002 © 3023-ІП. Зазначені кошти спрямовуються на виконання заходів Програми виробництва технологічних комплексів машин і обладнання для агропромислового комплексу на 1998-2005 роки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України. Зокрема, на створення і виробництво:

- 7 нових моделей конкурентноспроможних тракторів, 2 універсальних енергетичних засобів та 4 дизельних двигунів;

- сучасних зерно-, кукурудзо-, кормо- та бурякозбиральних комбайнів, нових видів інтегральних ґрунтообробних посівних комплексів, машин для захисту рослин, технічних засобів для меліорації та зрошення;

- 9 найменувань обладнання для механізації тваринництва;

- 20 сучасних машин і обладнання для харчової та переробної промисловості;

- якісної елементної бази, засобів контролю та автоматизації роботи техніки, обладнання для її технічного обслуговування і ремонту.

На сьогодні видатки за цією бюджетною програмою профінансовано на 100%.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також