Социальные выплаты чернобыльцам профинансированы в полном объеме

02.08.2004, 16:38

Затраты на программы защиты граждан, которые пострадали вследствии Чернобыльской катастрофы, профинансированы в полном объеме. (укр.)

Згідно зі змінами до Закону України "Про Державний бюджет України на 2004 рік" видатки на соціальний захист громадян, потерпілих унаслідок Чорнобильської катастрофи, збільшено у 1,6 разу порівняно з минулим роком. Загалом у 2004 році на такі цілі передбачено виділити 1 млрд. 659,2 млн. грн., в тому числі на погашення заборгованості із соціальних виплат - 425,8 млн. гривень.

Так, поточного року збільшено обсяги асигнувань за наступними бюджетними програмами: "Доплата за роботу на радіоактивно забруднених територіях, збереження заробітної плати при переведенні на нижчеоплачувану роботу та у зв'язку з відселенням, виплати підвищених стипендій та надання додаткової відпустки громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (на 135,1 млн. грн., або у 2,1 разу більше у порівнянні з 2003 роком); "Компенсація сім'ям з дітьми та видатки на безплатне харчування дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (43,3 млн. грн, що на 15 відсотків більше, ніж торік); "Щомісячна грошова допомога у зв'язку з обмеженням споживання продуктів харчування місцевого виробництва та компенсації за пільгове забезпечення продуктами харчування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (370,7 млн. грн, або в 2,3 разу більше видатків, передбачених у минулому році); "Компенсації за втрачене майно та оплата витрат у зв'язку з переїздом на нове місце проживання громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (30 млн. грн., або майже уп'ятеро більше, ніж торік); "Компенсації за шкоду, заподіяну здоров'ю, та допомога на оздоровлення, у випадку звільнення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (10 млн. грн., або в 2,5 разу більше торішніх видатків).

Видатки на програми соціального захисту громадян, потерпілих унаслідок Чорнобильської катастрофи, профінансовано у першому півріччі цього року у повному обсязі. Так, станом на 28.07.2004 із державного бюджету надано 1 млрд. 011,8 млн. грн.

За рахунок зазначених коштів у повному обсязі буде погашена давня заборгованість з виплати компенсацій і допомог чорнобильцям.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також