При проведении президентских выборов в Украине будут применяться автоматизированные информационные системы

04.08.2004, 11:25

Президент Украины Леонид Кучма подписал Распоряжение "О применении автоматизированных информационных систем в процессе подготовки и проведения в 2004 году выборов Президента Украины". (укр.)

Документ видано з метою забезпечення відкритості та прозорості підготовки і проведення виборів Президента України, оперативного встановлення і своєчасного оприлюднення на території України та за її межами результатів народного волевиявлення.

Згідно з Розпорядженням, глава держави постановив підтримати пропозиції Центральної виборчої комісії про застосування у процесі підготовки і проведення виборів Президента України автоматизованої інформаційної системи "Вибори" та проведення відеоконференцій з окремими територіальними та дільничними виборчими комісіями у день виборів.

Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям доручено вирішити питання щодо забезпечення територіальних виборчих комісій на період з 12 серпня по 28 листопада 2004 року необхідною комп'ютерною і телекомунікаційною технікою, відповідним програмним забезпеченням, засобами зв'язку, інвентарем та оргтехнікою, а також кваліфікованими фахівцями для обслуговування комп'ютерних робочих станцій.

Міністерство транспорту та зв'язку України, Раду міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київську та Севастопольську міські державні адміністрації зобов'язано забезпечити надійний телекомунікаційний зв'язок для передачі інформації про підготовку і проведення виборів Президента України від територіальних виборчих комісій до Центральної виборчої комісії.

Глава держави доручив Кабінету Міністрів України вирішити до 12 серпня 2004 року питання щодо порядку оплати користування наданими територіальним виборчим комісіям комп'ютерною, телекомунікаційною технікою, інвентарем та каналами зв'язку.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також