В Украине создаются новые структуры территориальных органов юстиции

10.09.2004, 11:36

В 15 областях Украины началось создание новой структуры территориальных органов юстиции. (укр.)

Відповідний наказ цього тижня підписано міністром юстиції України Олександром Лавриновичем. З поточного вересня у визначених наказом регіонах буде поступово ліквідовано 102 районних управління обласного підпорядкування, районних у містах та міських управлінь юстиції. Замість них буде утворено 40 міськрайонних та 3 міських управління юстиції. В результаті реорганізації новоутворені регіональні органи юстиції об'єднають інфраструктуру, фінансовий та кадровий потенціал ліквідованих управлінь.

Реорганізація торкнеться Вінницької, Волинської Дніпропетровської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Полтавської, Рівненської, Харківської, Херсонської, Хмельницької та Черкаської областей. Тут замість замість 80 міських та районних (обласного підпорядкування) управлінь буде утворено 40 міськрайонних управлінь.

Крім того, по одному міському управлінню буде утворено у Дніпропетровську, Львові та Харкові. Для цього в цих містах шляхом ліквідації будуть об'єднані 22 районних управління юстиції, які є на сьогодні.

За словами Міністра, реорганізація системи юстиції в Україні ставить на меті посилити фінансові можливості мережі територіальних органів юстиції шляхом концентрації їх управлінсько-господарських засобів. Передбачається також збільшити ефективність органів юстиції через посилення кадрового потенціалу.

О.Лавринович повідомив, що у серпні цього року процес об'єднання територіальних органів юстиції було розпочато в АР Крим, Херсонський, Миколаївській, Житомирській, Одеській та частково в Київській областях. Одночасно триває реорганізація районних управлінь юстиції у містах обласного значення. Після реорганізації районні управління у містах залишаться лише в Києві, Одесі та Севастополі.

Незабаром, по мірі підготовчих заходів та з урахуванням доцільності, об'єднання територіальних управлінь також розпочнеться в Донецькій, Тернопільській, Черкаській та Чернігівській областях.

Як повідомлялося, постанова, що затвердила нову структуру системи територіальних органів юстиції в Україні, була ухвалена Кабінетом Міністрів в липні цього року.
По материалам пресс-службы Министерства юстиции Украины.

Читайте також