Евросоюз поможет Украине в развитии демократии и прав человека

23.09.2004, 11:45

Общественные организации получат 990 тысяч евро от Европейского Союза в рамках Европейской инициативы по демократии и прав человека. (укр.)

Представництво Європейської Комісії в Україні оголошує конкурс мікро-проектів у рамках програми Європейської ініціативи з демократії та прав людини в Україні. Всього за цією Програмою громадським організаціям України буде надано 990000 євро.

Загальна мета цього конкурсу полягає в оперативному реагуванні на потреби громадських організацій України, що займаються проблемами підтримки та захисту прав людини і демократизації, що включає:

- покращення доступу до правосуддя;

- моніторинг і звітування про стан дотримання прав людини та правозахисну діяльність;

- покращення ситуації з верховенством права та підвищення правового захисту прав людини.

Українські громадські організації запрошуються подавати заявки на отримання грантів у розмірі 20-100 тис. євро. Проекти повинні бути розраховані на строк до 36 місяців і реалізовуватися в Україні. Заяви приймаються до 25 жовтня 2004 р.

Європейська ініціатива з прав людини була заснована Європейським парламентом у 1994 році для підтримки розвитку в усьому світі демократичних суспільств, основоположними принципами яких є верховенство права та дотримання прав людини. Заснування цієї ініціативи свідчить також про визнання суттєвого внеску, який здійснюють громадські організації у цій сфері. Щорічно у рамках Європейської ініціативи надається близько 100 млн. євро на підтримку діяльності, що спрямована на захист прав людини, демократизацію та попередження конфліктів і впроваджується у першу чергу у рамках партнерства між громадськими та міжнародними організаціями. В Україні Програма мікро-проектів Європейської ініціативи знову розпочала свою діяльність у 2003 році та реалізується в межах фінансування, наданого у 2002-2004 роках на загальну суму 1 млн. 590 тис. євро. В цілому після проведення минулорічного конкурсу проектів у рамках Європейської ініціативи громадським організаціям України було вже надано 9 грантів на загальну суму 581 тис. євро.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також