Период ожидания для инвесторов завершился

30.09.2004, 11:48

Первый вице-премьер-министр, министр финансов Украины Николай Азаров провел деловую встречу с делегацией банковской группы "Райффазенбанк" (Австрия). (укр.)

В зустрічі взяли участь голова правління "Райффайзенбанк Інтернешнл" Герберт Степич, голова правління АКБ "Райффайзенбанк-Україна" Ігор Францкевич, Посол Австрії в Україні Міхаель Мііс.

Пан Степич відзначив, що в стратегії розвитку банку, активність якого поширюється на 15 країн Центральної і Східної Європи, Україна посідає особливе місце як дуже важлива економічна платформа регіону.

- Вражаючі, найбільш динамічні темпи економічного розвитку, зростання української банківської системи на 50 відсотків за останні роки свідчатть, що Україна має великий потенціал, а українська банківська система стає надійним партнером для Європи, - підкреслив глава однієї з провідних європейських банківських груп.

Микола Азаров зазначив, що українські банки починали діяльність практично без досвіду, без сучасних технологій і з мізерної капіталізації. Проте, за досить короткий час банківська система в Україні розвинулась і зміцніла - як фінансово, так і фахово, технологічно. Це дало можливість застосовувати до неї сучасні стандарти і вимоги.

- Сьогодні у нас ліберальне валютне регулювання, широкі можливості для іноземних банків. І ми будемо зміцнювати цю тенденцію: добра конкуренція з першокласними західними банками піде тільки на користь українським банкам та їх клієнтам, - заявив Микола Азаров. - Зокрема, це спонукатиме до зниження процентгих ставок. А ми зацікавлені в пожвавлені обороту коштів в реальній економіці.

Микола Азаров висловив переконання, що визначальні складові інвестиційного клімату в Україні: зниження ставок оподаткування, стабільність національної валюти, надійність банківського сектору, відсутність обмежень на репатріацію прибутків тощо а також фактичне стрімке зростання прямих іноземних інвестицій, дають підстави думати, що період вичікування, вивчення ситуації для інвесторів закінчився. А участь в інвестиційних процесах першокласних іноземних банків є дуже важливою складовою як для України, так і для інвесторів.

На доручення Президента України перший віце-прем'єр-міністр України Микола Азаров вручив орден "За заслуги" голові правління банка "Райффайзенбанк Інтернешнл" (Австрія) Герберту Степичу.

Цією нагордою відзначено особистий визначний внесок керівника авторитетного європейського банка у розвиток українсько-австрійських відносин і зміцнення економічного співробітництва між Україною і Австрією.

"Райффазенбанк", один з піонерів серед західних фінансових установ на ринку банківських послуг в Україні, в 1994 році відкрив представництво, а з 1997 року зареєстрований як банк зі стовідсотковим іноземним капіталом "Райффайзенбанк-Україна". Банк посідає 8-е місце в рейтингу українських банків, обслуговує понад 3000 корпоративних клієнтів.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також