В Украину на оздоровление прибыли иракские дети

04.09.2004, 14:03

В Украину по приглашению премьер-министра Виктора Януковича прибыла на оздоровление первая группа иракских детей. (укр.)

Прем'єр-міністр України, який повернувся з дводенної робочої поїздки до Іраку, привіз з собою до Києва першу групу іракських дітей. З Іраку делегація поверталася двома літаками. У першому - глава уряду та інші урядовці. Тож дітей Віктор Янукович зустрічав вже на українській землі, як поважних гостей - хлібом-сіллю.

"Їхні батьки просили допомогти, бо в Іраку поки що не вистачає можливостей для безпечного і нормального виховання та лікування дітей. Такий крок з боку громадян Іраку говорить про найвищу довіру, яку прості іракці завжди відчували і відчувають до українців. Про довіру, яку наш український миротворчий контингент лише зміцнив", - сказав Віктор Янукович у аеропорту "Бориспіль". Глави уряду побажав дітям відпочити в Україні та набратися сил, адже, за його словами, саме цим юним іракцям у майбутньому розбудовувати нову демократичну державу.

Свою першу ніч 25 іракських хлопчиків і дівчаток проведуть у дитячій спеціалізованій лікарні ОХМАТДИТ, де завтра пройдуть повне медичне обстеження. Далі - екскурсія Києвом, а ввечері поїздом їх відправлять до Криму, де власне вони, і будуть оздоровлюватися в євпаторійському дитячому санаторії "Дружба" до 25 вересня. На це з бюджету виділено 50 тисяч гривень. Після того до України завітає нова група. Про це домовився з іракською владою прем'єр-міністр Віктор Янукович під час свого візиту до Іраку.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також