Разработан законопроект об увеличении размера алиментов на детей

21.01.2005, 13:08

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам правовой политики рекомендует парламенту принять за основу проект закона "О внесении изменений в Семейный кодекс Украины" (относительно увеличения размера алиментов на детей). (укр.)

Проектом пропонується внести до Сімейного кодексу України зміни, спрямовані на підвищення рівня захисту прав дітей, на утримання яких з батьків стягуються аліменти. Зокрема, у ст. 182 визначити, що мінімальний розмір аліментів на дитину не може бути меншим, ніж 30% прожиткового мінімуму, встановленого на дитину відповідного віку, що відповідатиме вимогам ст. 8 Закону "Про охорону дитинства" про права дитини на життєвий рівень, достатній для її фізичного, інтелектуального, морального, культурного, духовного і соціального розвитку.

Комітет вважає, що саме через встановлення такого розміру аліментів на дітей може бути забезпечена належна відповідальність батьків або осіб, які їх замінюють, за створення умов, необхідних для всебічного розвитку дитини, відповідно до законів України.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также