Верховная Рада подводит итоги работы шестой сессии

26.01.2005, 11:37

Верховная Рада Украины во время работы шестой сессии рассмотрела более 560 законодательных вопросов. (укр.)

Як повідомили в Головному організаційному управлінні Апарату Верховної Ради України, протягом 56 днів пленарної роботи проведено 72 чергових та позачергових засідання, парламентське слухання та заслухано 4 питання в рамках днів Уряду. Ухвалено зміни до Конституції України з питань політичної реформи в державі. В останній день шостої сесії 23 січня відбулося урочисте засідання, на якому новообраний Президент України Віктор Андрійович Ющенко склав присягу Українському народові.

З числа законопроектів, визначених Президентом України невідкладними, розглянуто 20, з яких 2 ухвалено як Закони України (всього з початку скликання із 144 невідкладних законопроектів розглянуто 131, ухвалено - 55, ще 14 прийнято за основу для їх подальшого доопрацювання в профільних комітетах Верховної Ради України).

Всього за час роботи шостої сесії прийнято рішення стосовно 625 законопроектів, в тому числі прийнято чи підтверджено 137 законів, ухвалено в першому (другому) читаннях - 115 законопроектів (з початку скликання прийнято 824 закони проти 752 за аналогічний період роботи минулого скликання). Крім того, за підсумками обговорення відповідних питань проголосовано понад 260 постанов з питань законодавчої процедури, організації роботи, установчих та контрольних повноважень парламенту.

Верховна Рада за цей період розглянула та прийняла рішення щодо 12 законопроектів з числа поданих Президентом України, 134 - Кабінетом Міністрів України, 475 - народними депутатами України, 4 - Національним банком України. Серед розглянутих і прийнятих питань переважали питання економічної, правової та соціальної політики (відповідно - 158, 142 та 127).

З числа прийнятих законів на кінець сесії підписано і набули чинності 90, з них 14 - з питань ратифікації міжнародних договорів і угод, 65 - про внесення змін і доповнень до актів чинного законодавства. В новій або оновленій редакції введено в дію 11 законів.

Найбільше законів, прийнятих за час роботи сесії, підготовлено комітетами Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів - 15, з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій, у закордонних справах, з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності - по 13, з питань фінансів і банківської діяльності - 11.

У комітетах на опрацюванні перебуває 1423 законопроекти, більшість з яких планується розглянути на сьомій сесії.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також