Юлия Тимошенко продолжает консультации по формированию нового правительства

27.01.2005, 11:33

26 января и. о. премьер-министра Украины Юлия Тимошенко продолжила интенсивные консультации с руководителями депутатских фракций и групп Верховной Рады относительно основных принципов формирования нового правительства Украины и приоритетных направлений его деятельности. (укр.)

Під час цих зустрічей Ю. Тимошенко робила основний наголос на готовності забезпечити повну прозорість при підборі кадрового складу Кабінету Міністрів з тим, щоб максимально забезпечити інтереси якнайбільшого спектру політичних сил нашої держави, що, на її думку, дозволить сформувати уряд народної довіри.

Окремо увага акцентувалася на професійних якостях майбутніх кандидатів, перед якими, в разі їх затвердження, постане необхідність вирішувати складні питання державного врядування в процесі радикальних демократичних та ринкових реформ, які матимуть на меті забезпечення відповідності нашої держави критеріям членства в Європейському Союзі.

Цього ж дня Юлія Тимошенко провела нараду з керівниками міністерств та відомств України, на якій обговорювалися найбільш нагальні проблеми соціально-економічного становища в нашій державі та поточні питання діяльності уряду.

Виконуюча обов'язки прем'єр-міністра України Юлія Тимошенко також провела телефонні бесіди з главами урядів Молдови Васілє Тарлєвим, Словаччини Мікулашем Дзуріндою та головою Парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе.

Словацький колега щиро привітав Ю. Тимошенко з призначенням та побажав успіху під час затвердження її кандидатури на посаді прем'єр-міністра у Верховній Раді України. Ю. Тимошенко з вдячністю прийняла запрошення відвідати Словаччину та підкреслила, що після обрання Президентом України Віктора Ющенка досвід вирішення нашим західним сусідом проблем демократичних, економічних та соціальних перетворень в контексті інтеграції в Європейський Союз набуває для України величезного значення.

Ю. Тимошенко також висловила вдячність М. Дзурінді за принципову позицію, яку уряд Словаччини зайняв під час президентських виборів в Україні, та наголосила, що участь Президента Словаччини Івана Гашпаровича та міністра закордонних справ Едуарда Кукана в церемонії інаугурації Президента України з ентузіазмом сприйнято в нашій державі як сигнал готовності словацької сторони до виведення двосторонніх відносин на новий щабель.

В ході розмови з В. Тарлєвим сторони підтвердили намір продовжити активну співпрацю з метою поглибленням двосторонніх відносин в усіх сферах, зосередивши зусилля урядів обох держав на ефективному розв'язанні існуючих конкретних питань співробітництва.

Бесіда з Н. Бурджанадзе мала дружній протокольний характер.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також