Счетные палаты Украины и России планируют проводить совместные проверки

28.01.2005, 11:38

Делегация Счетной палаты Украины посетила с визитом Москву, где приняла участие в юбилейных мероприятиях по случаю 10-летия Счетной палаты Российской Федерации. (укр.)

Під час візиту української делегації до Москви відбулася зустріч Голови Рахункової палати України В. Симоненка з Головою Рахункової палати Російської Федерації С. Степашиним. Під час зустрічі обговорювалися актуальні питання подальшої співпраці між вищими органами фінансового контролю України та Росії.

Співробітництво між Рахунковими палатами України та Російської Федерації розпочалося ще в липні 1998 року. А 2000 року сфери спільної контрольної діяльності були конкретизовані.

В. Симоненко у своїй розмові із російським колегою нагадав, що першим, взаємно цікавим питанням, стало проведення паралельного аудиту навколишнього середовища Азово-Чорноморського регіону (міжнародний аудит Бухарестської Конвенції із захисту Чорного моря від забруднення; перевірка використання у 2001-2002 роках бюджетних коштів на виконання заходів української Загальнодержавної програми охорони та відтворення довкілля Азовського і Чорного морів).

Щодо нової двосторонньої перевірки використання бюджетних коштів на заходи з поліпшення екологічного стану Азовського моря, на думку керівництва Рахункової палати РФ, цей контрольних захід варто планувати на 2005 рік, після підписання двосторонньої угоди щодо захисту навколишнього середовища Азовського моря між Росією та Україною.

Обидва керівники ВКО визначили нинішню зустріч у Москві кроком до зміцнення співробітництва у здійсненні незалежного фінансового контролю в державах.

У ході візиту української делегації до Москви відбулися робочі зустрічі Голови Рахункової палати України В. Симоненка з делегаціями Вищих контрольних органів Польщі, Угорщини, Казахстану, які брали участь у ювілейних заходах.
По материалам пресс-службы Счетной палаты Украины.

Читайте також