Укрэксимбанк привлек $100 млн. зарубежного капитала

31.01.2005, 15:18

28 января ОАО "Укрэксимбанк" дополнительно привлек $100 млн. на международных рынках капитала. (укр.)

Лід-менеджерами трансакції, як і у вересні минулого року, на $150 мільйонів виступили банки UBS Limited та Dresdner Kleinwort Wasserstein

Завдяки позитивній ринковій кон'юнктурі та очікуваному попитові на українські активи, книги заявок були відкриті 28 січня з метою одержання цінових параметрів запозичення в той же день. Маркетинг угоди з додаткового залучення в розмірі 100 млн. дол. був довершений у Європі й Азії протягом 3 годин, при цьому книга заявок відразу значно перевищила оголошену суму.

Книги заявок були також відкриті для інвесторів американських офшорних зон, що виявили величезний інтерес. За кілька годин загальна сума заявок наблизилась до $1 млрд., забезпечивши майже 10-кратний рівень підписки.

Понад 100 інвесторів зацікавилися угодою, особливо інвестори США, Великобританії, інших країн Європи, а також Азії (незважаючи на обмежений час маркетингу в регіоні).

Ціна додаткового залучення була зафіксована на рівні 102,75% із прибутковістю в 7,04%, що на 71 базисний пункт краще, у порівнянні з відповідним показником першої угоди за ціною 7,75%. Це є яскравим свідченням підвищеного інтересу зарубіжних інвесторів як до Укрексімбанку, так і до української економіки в цілому.

На інвестиційні фонди припадає 80% угоди, на банки і роздрібних інвесторів - близько 20%. При цьому спред у відношенні американських казначейських паперів, тобто первісний спред у розмірі +436 було поліпшено більш ніж на 1% - до 335 базисних пунктів, що свідчить про надзвичайно високу якість трансакції.

Розподіл по учасниках: США - 36%; Великобританія - 28%; Азія - 9%; Німеччина - 6%; Швейцарія - 5%; Скандинавські країни - 4%; Інші країни Європи - 12%.

24 січня 2005 р. міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings оголосило про підвищення довгострокового рейтингу ВАТ "Укрексімбанк" з рівня "В+" до "ВВ-", а рейтинг підтримки підвищено з "4" до "3".
По матераилам пресс-релиза ОАО "Укрэксимбанк".

Читайте також