В Киеве проходит международная выставка "Информатика и связь - 2005"

12.10.2005, 12:00

11 октября в Международном выставочном центре открылась XIII Международная выставка "Информатика и связь - 2005", которая проводится при поддержке Министерства транспорта и связи Украины и Министерства промышленной политики Украины. (укр.)

Ця виставка стала вже традиційним форумом, що об'єднав науково-технічну та бізнесову еліту багатьох країн світу. Серед учасників близько 200 експонентів - це розробники телекомунікаційного обладнання та програмного забезпечення, оператори зв'язку, інші компанії, що спеціалізуються у сфері високих технологій.

Відкрив виставку заступник міністра транспорту та зв'язку України Василь Гандабура. Він зачитав привітання Президента України Віктора Ющенка учасникам та гостям виставки. Вітаючи організаторів, учасників та гостей виставки від імені Мінтрансзв'язку, Гандабура відзначив: "Особливого значення ця виставка набуває сьогодні, напередодні Туніського етапу Всесвітнього саміту з питань інформаційного суспільства. Адже це ще один крок до наближення нашої держави до світової інформаційної спільноти, до розбудови в Україні інформаційного суспільства".

"Сьогодні перед нами стоять масштабні завдання, зокрема вдосконалення телекомунікаційної інфраструктури, подолання цифрового розриву, активного розвитку електронного урядування в Україні, впровадження системи електронного цифрового підпису, електронної комерції, різних форм дистанційного навчання тощо. Все це відповідає стратегічному курсу Уряду, спрямованому на полегшення життя бізнесу, підвищення рівня та поліпшення якості життя наших громадян", - додав Василь Гандабура.

У відкритті виставки також взяли участь представники Міністерства промислової політики України, Служби безпеки України, Верховної Ради. В рамках виставки відбудеться низка науково-практичних семінарів та форумів. Серед учасників цьогорічної виставки "Інформатика і зв'язок 2005" - відомі вітчизняні компанії-виробники телекомунікаційного обладнання та оператори зв'язку: "Укрпошта", "Український мобільний зв'язок" (UMC), "Українські радіосистеми" (WellCOM), Дніпровський машинобудівний завод, "Одесакабель", "Промзв'язок", "Телекарт-прилад", Харківський державний приладобудівний завод ім. Шевченка, "ЧеЗаРа", "Моніс", та багато інших.
По материалам пресс-службы Министерства транспорта и связи Украины.

Читайте також