Премьер-министр Украины встретился с представителями иностранных инвестиционных компаний

25.10.2005, 17:37

Премьер-министр Украины Юрий Ехануров встретился с представителями крупнейших иностранных инвестиционных компаний, которые работают на рынке ценных бумаг в Украине. (укр.)

Під час зустрічі глава уряду заявив, що приватизація гірничо-металургійного комбінату "Криворіжсталь" і розміщення в жовтні українських єврооблігацій на $600 млн. підвищують інвестиційну привабливість України. "Я думаю, що після вчорашнього дня й після успішної роботи Міністерства фінансів у Лондоні можна говорити про нові стандарти українських активів на міжнародних ринках", - сказав Юрій Єхануров.

Прем'єр-міністр позитивно оцінив інтерес інвесторів до України. "Те, що ви приїхали вдихнути повітря в Україні, - це дуже важливо", - сказав Юрій Єхануров.

В ході зустрічі обговорювалися також перспективи економічного зростання в Україні, здійснення структурних реформ, перспективи вступу України у Світову організацію торгівлі, а також питання подальшої приватизації в Україні.

Представники інвестиційних компаній цікавилися й тим, на які цілі Уряд планує спрямувати кошти, отримані від приватизації "Криворіжсталі". Як повідомив Юрій Єхануров, 4,2 млрд. гривень будуть повернуті попереднім власникам підприємства, 7 млрд. гривень, як і передбачалося раніше, будуть спрямовані в державний бюджет, а частину коштів Кабмін планує спрямувати в спеціальний фонд для подальшого інвестування розвитку пріоритетних галузей, у тому числі авіабудування, розвитку програм у космічній сфері, облаштування транспортних коридорів, реалізацію соціальних програм.

У зустрічі з керівником українського уряду, зокрема, взяли участь представники інвестиційного банку Morgan Stanley (Великобританія), інвестиційного банку AIG (США), представники Фонду портфельних інвестицій Compass Group (США), представники страхової компанії NY Life (США), Фонду управління активами RAB Capital (Великобританія), інвестиційного банку Nordea (Данія).
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також