В ираке ранены три украинских военнослужащих

27.10.2005, 14:33

Во время плановой инженерной разведки дороги недалеко от иракского города Эн-Нумания вследствии взрыва фугаса три украинских миротворца получили легкие ранения. (укр.)

Сьогодні, 27 жовтня, близько 10.00 під час здійснення планової інженерної розвідки дороги неподалік міста Ен-Нуманія в 3-4 метрах від БТР-80 українського миротворчого контингенту в Республіці Ірак на узбіччі спрацював фугас.

Внаслідок вибуху троє військовослужбовців зі складу 81-ї тактичної групи ЗС України в Республіці Ірак отримали легкі поранення.

Лікарем, що входив до складу патруля їм було негайно надано першу медичну допомогу. Характер поранень не вимагав негайної евакуації. Тому постраждалих було доставлено в базовий табір "Дельта", до медичної роти українського миротворчого контингенту, де вони зараз і перебувають. Стан здоров'я поранених задовільний, загрози їхньому життю немає.

Відповідно до рішення Президента України національний миротворчий контингент в Республіці Ірак буде виведений з території цієї країни до кінця цього року. План виводу українських миротворців з Іраку вже відпрацьований і погоджений з усіма сторонами. Згідно з планом, виведення контингенту здійснюватиметься у період з 20 до 30 грудня.

У найближчі два тижня Міністр оборони України Анатолій Гриценко відвідає Республіку Ірак, де ознайомиться з готовністю національного миротворчого контингенту до виводу, організацією безпеки та прикриття під час виведення, передачі під контроль зони відповідальності українського контингенту. Також плануються зустрічі керівника вітчизняного оборонного відомства з командуванням Багатонаціональних Сил та представниками влади Іраку.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також