Банк "Аваль" предложил программу кредитования "Частное строительство"

06.10.2005, 12:05

Банк "Аваль" предложил программу потребительского кредитования "Частное строительство", сообщает пресс-служба со ссылкой на департамент розничного бизнеса. (укр.)

За інформацією департаменту, програма передбачає надання фізичним особам кредитів на оплату будівництва власного житла без користування послугами будівельних організацій на строк до 20 років. Кредити у межах цієї програми надаються без власного внеску позичальника у гривнях, доларах США та євро.

Мінімальний розмір кредиту складає $1 тис. (або еквівалент в іншій валюті), максимальний - $50 тис. (або еквівалент).

У забезпечення повернення кредитних коштів залежно від строку кредитування приймається нерухомість, транспортні засоби, фінансові поруки тощо.

Обов'язковою умовою кредиту є страхування майна, що передається в заставу, страхування цивільної відповідальності власника транспортного засобу (якщо предметом застави є автомобіль); та життя позичальника, а також контроль за цільовим використанням коштів.

Рішення про кредитування приймається на основі аналізу анкетних даних (фінансово-майнового та соціального стану, клієнтської і кредитної історії, інформації про доходи, ділової репутації позичальника), достатності й ліквідності забезпечення.

Як підкреслили у департаменті роздрібного бізнесу, особливістю програми є поетапне фінансування будівництва житла, згідно з графіком якого кошти вибираються позичальником поступово протягом 12 календарних місяців з дати укладання кредитного договору. При цьому програма передбачає можливість відстрочки погашення основного боргу протягом перших 12 календарних місяців з дати укладання кредитного договору, після чого погашення заборгованості за основним боргом відбувається щомісячно, разом з відсотками за користування кредитом.

За дострокове повернення кредитних коштів штрафні санкції банком не застосовуються.
По материалам пресс-службы АППБ "Аваль".

Читайте також