Украина и Эквадор подпишут протокол о взаимном доступе на рынки

10.11.2005, 11:45

В ближайшее время в Женеве между Украиной и Эквадором будет подписан двусторонний протокол о взаимном доступе на рынки товаров и услуг в рамках процесса вступления Украины во Всемирную торговую организацию. (укр.)

9 листопада ц. р. в столиці Еквадору м.Кіто відбулися перші українсько-еквадорські політичні консультації на рівні заступників міністрів закордонних справ двох країн. Делегацію МЗС України очолював заступник міністра Олег Шамшур, делегацію МЗС Еквадору - віце-міністр закордонних справ Дієго Рібаденейра.

Під час переговорів сторони проаналізували стан співробітництва двох країн у політичній, торговельно-економічній, гуманітарній та інших сферах, погодившись, що інтересам двох країн відповідає підтримання та закріплення позитивної динаміки, яка окреслилася в останні роки в розвитку двосторонніх відносин. Відбувся також обмін думками з деяких питань міжнародного життя, зокрема, щодо процесів інтеграції в Західній півкулі, співпраці двох сторін в ООН та інших міжнародних організаціях, у форматі "Україна-Андська співдружність націй", "Україна-Група Ріо".

Українська делегація із задоволенням сприйняла повідомлення еквадорської сторони про завершення тривалих переговорів щодо підписання двостороннього Протоколу про взаємний доступ на ринки товарів і послуг у рамках процесу набуття Україною членства в СОТ. Підписання такого Протоколу відбудеться найближчим часом у Женеві.

Сторони відзначили як позитивний фактор двостороннього співробітництва зростаючі вже 4 рік поспіль обсяги двосторонньої торгівлі, які за результатами цього року можуть перевищити $100 млн.

За підсумками консультацій сторони підписали робочий план співпраці міністерств закордонних справ України та Еквадору на 2006 рік. Сторони погодилися також прискорити опрацювання низки проектів двосторонніх документів.

Делегацію МЗС України прийняв міністр закордонних справ Еквадору Франсіско Карріон Мена. Відбулися також зустрічі з міністром національної оборони Освальдо Харріним та в Міністерстві зовнішньої торгівлі, промисловості, рибного господарства та конкурентоспроможності, в ході яких йшлося про активізацію двостороннього співробітництва в цих сферах.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також