Председатель Верховной Рады Украины встретился с делегацией Бундестага ФРГ

16.11.2005, 13:52

Сегодня, 16 ноября, председатель Верховной Рады Украины Владимир Литвин встретился с делегацией Бундестага ФРГ. (укр.)

"Ми високо цінуємо рівень діалогу між нашими країнами, рівень зацікавленості ФРН у процесах демократизації, які відбуваються в Україні", - сказав В. Литвин. Він наголосив, що "Україна зацікавлена у поглиблені співпраці з ФРН", "Верховна Рада України готова до дальшої активізації відносин з Бундестагом ФРН".

Депутат Бундестагу ФРН Манфред Грунд зазначив, що ідея проведення слухань в парламенті України була сприйнята з великим ентузіазмом депутатами Бундестагу, в якому дуже ефективно пройшов День України.

М. Грунд покладає великі сподівання на слухання, в ході яких планується обговорити питання міжпарламентської співпраці, різні аспекти взаємин між ФРН та Україною.

В ході зустрічі було також обговорено ситуацію, що склалася у ФРН після парламентських виборів, та в Україні напередодні виборів. В. Литвин висловив впевненість у тому, що Верховна Рада України зробить все необхідне для проведення виборів відповідно до демократичних норм, відкрито і прозоро, створить відповідні умови для діяльності ЗМІ в цей період.

Член німецько-українського форуму пані Єлена Гофман відзначила високу ефективність міжпарламентських зустрічей на регулярній основі.

Було обговорено можливості обміну досвідом між апаратами обох парламентів в роботі з організацією діяльності вищих законодавчих органів обох країн. Також було обговорено деякі аспекти зовнішньополітичних та зовнішньоекономічних устремлінь України, зокрема, вступу до СОТ.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також