Украина присоединилась к конвенции о мерах по противодействию торговле людьми

17.11.2005, 13:26

Сегодня,, 17 ноября, Украина присоединилась к конвенции Совета Европы о мерах по противодействию торговле людьми от 16 мая 2005 года. (укр.)

Урочиста церемонія підписання відбулася у штаб-квартирі Ради Європи у Страсбурзі в рамках 115-го засідання Комітету міністрів РЄ, в якому бере участь делегація України на чолі з Міністром закордонних справ Борисом Тарасюком.

Ця подія стала логічним продовженням співробітництва України з державами континенту у галузі захисту прав людини, серед яких право на життя і на особисту недоторканність посідає одне з чільних місць.

Конвенція є змістовним документом, який охоплює всі форми боротьби з торгівлею людьми на національному та наднаціональному рівнях.

Згадана Конвенція є юридично зобов'язуючим міжнародно-правовим документом, що покликаний захистити фізичних осіб, які стали жертвами торгівців, безвідносно до форми експлуатації, а також гарантувати захист прав потерпілих. Конвенція Ради Європи про заходи щодо протидії торгівлі людьми також покликана запобігти торгівлі людьми шляхом кримінального переслідування торгівців.

Конвенція передбачає створення незалежного контролюючого механізму щодо дотримання сторонами її положень.

Сторонами згаданої Конвенції сьогодні є 16 держав-членів Ради Європи.

Для України Конвенція РЄ про заходи щодо протидії торгівлі людьми набуде чинності після здійснення відповідних внутрішньодержавних процедур.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також