Кредит Банк (Украина) меняет название на Кредобанк

18.11.2005, 11:45

17 ноября 2005 года состоялось внеочередное собрание акционеров АО "Кредит Банк (Украина)", на котором акционеры утвердили смену названия банка на "Открытое Акционерное Общество "Кредобанк". (укр.)

На позачергових зборах розглядалося три питання. Затвердження нових назви і торгової марки банку, затвердження нової редакції Статуту банку у зв'язку зі зміною назви і торгової марки банку та затвердження порядку виплати дивідендів акціонерам банку на період 2005-2008 рр.

Питання про зміну назви Кредит Банку (Україна) постало у зв'язку зі зміною стратегічного інвестора банку. 26 серпня 2004 року у Варшаві відбувся продаж акцій (66,65%) АТ "Кредит Банк (Україна)", які належали польському банку Kredyt Bank SA, на користь банку PKO Bank Polski SA.

Умовами угоди купівлі-продажу акцій було передбачено, що РКО ВР SA здійснить всі необхідні дії для того, щоб з 26 грудня 2005 року Кредит Банк (Україна) припинив використання старої назви і торгової марки, оскільки вони відповідають назві і торговій марці попереднього інвестора.

Відповідно до цього Кредит Банк (Україна) розробив проект нової назви, яка б відповідала всім стратегічним планам банку, а також проект нової торгової марки, виконаний фірмовим шрифтом у корпоративних кольорах (помаранчевому і синьому) та згідно з висновками спеціалізованих маркетингових організацій графічно символізує стабільність, послідовний розвиток, надійність, впевненість і перспективність.

- Зміна назви банку - це не лише зміна кольору чи назви як такої. Це зміна нашого банку в цілому, це новий етап розвитку банку, - розповідає голова правління Кредит Банк (Україна) Степан Кубів. - Нова назва - "Кредобанк" буде утверджувати наше кредо - стабільність, універсальність і надійність. Нашим кредо стане створення одного з найнадійніших і найефективніших банків в Україні. Коли ми впритул підходимо до цього етапу, варто відверто задекларувати цю свою мету і в назві банку. Також нова назва близька за словесною асоціацією зі старою. А це зручно для наших клієнтів і вкладників.

З третього питання збори акціонерів постановили запровадити мораторій на виплату дивідендів та розподіл прибутку банку на період 2005-2008 рр. відповідно до затвердженої стратегії динамічного розвитку банку. Рішення вступає в силу з часу розподілу прибутку банку за 2005 фінансовий рік і діє до 2008 року включно.
По материалам пресс-релиза АО "Кредит Банк (Украина)".

Читайте також

Читайте также