Сергей Бубка получил "Золотой факел"

19.11.2005, 16:02

17 ноября украинский спортсмен и Президент Национального олимпийского комитета Украины Сергей Бубка был награжден международной премией "Золотой факел 2005". (укр.)

17 листопада у Римі в Кампідольйо (Капітолійський пагорб) відбулася 9-та урочиста церемонія нагородження "Золотим факелом". Ця нагорода вручається кожні чотири роки (після Олімпійських ігор) всесвітньо відомим особистостям, які пов'язані зі світом спорту та олімпійськими ідеалами.

Сергій Бубка отримав "Золотий факел" з почесною мотивацією: "За розвиток спорту, а також за високі спортивні досягнення. Спорт розглядається як засіб всебічного розвитку особистості, спонукаючи людину постійно вдосконалювати себе та сприяти зміцненню дружби серед всіх атлетів світу".

Нагороду також отримав президент Міжнародної федерації гімнастики та віце-президент Олімпійського комітету Італії Бруно Гранді "за його багаторічну діяльність як менеджера спорту вищих досягнень, за його постійну підтримку спортивної етики, його боротьбу проти ранньої змагальницької активності, основного елементу в культурі людей і народів".

"Золотим факелом" була нагороджена голова Оргкомітету Олімпійських ігор в Афінах (2004) Яна Ангелопулос "за організацію спортивного заходу світового значення, який пропагував спортивні ідеали, популяризував моральні та культурні цінності грецького народу, з метою розвитку та просування особистості та солідарності між людьми і народами "

Віце-президент Міжнародного Олімпійського Комітету Ламбіс В. Ніколау, який представляв МОК на церемонії, наголосив, що внесок Сергія Бубки, Бруно Гранді та Яни Ангелопулос у спорт і захист цінностей та ідеалів є взірцем, який вартий найвищої поваги. Ламбіс В. Ніколау зауважив, що "переможці є прикладом для наслідування для всіх, хто прагне присвятити себе спорту та віддати спорту те, що спорт подарував їм".

Додамо, що в різні роки подібних високих нагород удостоїлись Хуан-Антоніо Самаранч, Пеле, Жоао Авеланж та багато інших.
Инф. пресс-службы НОК Украины.

Читайте також