Уровень расчетов потребителями за газ за 9 месяцев вырос на 1,7%

22.11.2005, 16:20

Общий уровень расчетов с ДК "Газ Украины" всех категорий потребителей за потребленный на протяжении 9 месяцев текущего года природный газ по сравнению с аналогичным периодом прошлого года вырос на 1,7% и составляет 96% в 2005 г. против 94,3% в 2004 г. (укр.)

У порівнянні з минулим у поточному році зріс рівень оплати за спожитий протягом 9 місяців природний газ таких найбільш проблемних категорій споживачів, як населення (з 90,4% у 2004 р. до 95% у 2005 р.), підприємств комунальної теплоенергетики (з 80,8% у 2004 р. до 83,9% у 2005 р.). Зріс також рівень розрахунків бюджетних установ і організацій (з 80,8% у 2004 р. до 83,9% у 2005 р.). Протягом 9 місяців поточного року у порівнянні з аналогічними періодами попередніх років відзначається стійка тенденція щодо зростання рівня оплати даних категорій споживачів.

Це пояснюється реалізацією компанією комплексу організаційно-практичних заходів щодо підготовки до нового опалювального сезону 2005-2006 років. У всіх регіонах ще до початку опалювального сезону керівництво ДК "Газ України" провело наради за участю керівників місцевих органів влади та підприємств комунальної теплоенергетики з питань належної підготовки до роботи в зимовий період. Більшість місцевих рад затвердили тарифи на теплопостачання відповідно до економічно обгрунтованих витрат. ДК "Газ України" оперативно провела договірну кампанію на постачання природного газу підприємствам комунальної теплоенергетики, котельням промислових підприємств, що забезпечують теплом населення, бюджетні установи й організації, а також надала їм необхідні обсяги газу.

Під час виїздів до регіонів керівники Компанії надавали також допомогу у використанні в господарській діяльності теплоенергетиків нового законодавства, зокрема, положень законів України "Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу", "Про житлово-комунальні послуги", "Про теплопостачання". Було вжито також низку заходів на виконання Постанови Кабінету Міністрів України "Про заходи щодо проведення у 2005 році розрахунків з погашення зобов'язань держави за знеціненими грошовими заощадженнями громадян в установах Ощадного банку колишнього СРСР шляхом погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги". Це надало можливість підприємствам ПЕК максимально поліпшити свій фінансовий стан та ефективність роботи задля підвищення якості надання послуг населенню.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також