Визит украинской правительственной делегации в Ирак

07.11.2005, 11:38

Сегодня, 7 ноября, украинская правительственная делегация во главе с министром обороны Украины Анатолием Гриценко прибыла с двухдневным визитом в Республику Ирак. (укр.)

До складу урядової делегації увійшли голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони Георгій Крючков, заступник міністра закордонних справ України Ігор Долгов, перший заступник міністра промислової політики України Олег Уруський та інші посадові особи.

В ході дводенного візиту Анатолій Гриценко та члени української делегації проведуть воєнно-політичні консультації з керівництвом Іраку, командуванням Багатонаціональних сил в цій країні.

Заплановані окремі зустрічі глави вітчизняного оборонного відомства з прем'єр-міністром та міністром оборони Іраку, губернатором провінції Васіт, під час яких планується обговорити питання виведення українського миротворчого контингенту, стан та перспективи участі України у відновлювальних процесах в Іраку, у тому числі можливості нашої держави у підготовці фахівців для силових структур Іраку, оснащенні їх зброєю та військовою технікою, відновленні матеріально-технічної бази обслуговування та ремонту військової техніки.

Перебуваючи у базовому таборі "Дельта" українського миротворчого контингенту Анатолій Гриценко та представники урядової делегації зустрінуться з командуванням та особовим складом 81-ї тактичної групи ЗС України, ознайомляться з готовністю національного миротворчого контингенту до виводу, організацією безпеки та прикриття під час виведення, передачі під контроль зони відповідальності тощо.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також