Выяснены причины гибели военнослужащих

01.12.2005, 11:29

По результатам предварительного расследования причиной трагической гибели двух военнослужащих 169-го учебного центра Сухопутных войск Вооруженных Сил Украины стала потеря ориентирования экипажа танка во время выполнения стрельб. (укр.)

30 листопада, у командуванні Сухопутних військ Збройних Сил України відбулася прес-конференція командувача СВ ЗС України генерал-полковника Миколи Петрука за фактом трагічної загибелі двох військовослужбовців строкової служби 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України "Десна", внаслідок помилкового пострілу з танку Т-64Б 29 листопада 2005 року.

Під час спілкування з журналістами генерал-полковник Микола Петрук розповів про подробиці даного трагічного випадку. Зокрема, він повідомив, що трагедія відбулася під час практичного виконання вправи контрольних стрільб з озброєння танку Т-64Б. Виконувалася вправа зі стрільби штатним артилерійським пострілом вночі особовим складом однієї з навчальних рот навчального танкового полку на ділянці танкової директриси загальновійськового полігону смт. Десна.

- Екіпаж другого заїзду втратив орієнтування на місцевості та здійснив постріл штатним осколково-фугасним снарядом калібру 125 міліметрів у напрямку, протилежному мішеневому полю, - поінформував командувач. - Снаряд влучив у клас відпрацювання нормативів, в якому в цей час знаходилися молодший сержант Сергій Ковпак, рядовий Анатолій Надточій та рядовий Олександр Бурдін.

За його словами, в результаті вибуху снаряду молодший сержант Сергій Ковпак та рядовий Анатолій Надточій загинули, а рядовий Олександр Бурдін отримав поранення. Вже за кілька хвилин після вибуху пораненого військовослужбовця було доставлено до Деснянського військового госпіталю з діагнозом: осколковий перелом великої і малої берцової кістки правої ноги та перелом фаланги третього пальця правої кісті. Згодом рядового Олександра Бурдіна на санітарному автомобілі доправили до Головного клінічного військового шпиталю у Києві.За свідченням військових лікарів, загрози його життю немає.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також