Ощадбанк и Deutsche Bank подпишут Меморандум о стратегическом сотрудничестве

17.12.2005, 13:58

15 декабря состоялась встреча председателя правления ОАО "Ощадбанк" Александра Мороза и руководящего директора Deutsche Bank AG в странах Центральной и Восточной Европы Питера Тилса з Президентом Украины Виктором Ющенко. (укр.)

В ході зустрічі було досягнуто принципової згоди щодо підписання Меморандуму про стратегічне співробітництво між ВАТ "Ощадбанк" та Deutsche Bank AG. Меморандум передбачатиме:

- надання з боку Deutsche Bank AG допомоги у реалізації програм ВАТ "Ощадбанк" з довгострокового іпотечного кредитування населення України;

- надання з боку Deutsche Bank AG допомоги у реалізації програм ВАТ "Ощадбанк" з довгострокового фінансування малого та середнього бізнесу, в тому числі підприємств сільськогосподарського сектору;

- надання Deutsche Bank AG разом з ВАТ "Ощадбанк" допомоги у розробці механізму компенсації вкладів населення в колишньому Ощадбанку СРСР.

Також було обговорено можливість участі Deutsche Bank AG в якості консультанта з оптимізації діяльності ВАТ "Ощадбанк".

Станом на 01.12.2005 статутний фонд ВАТ "Ощадбанк" складає 303 млн. грн. Відповідно до рішення Кабінету Міністрів України до кінця 2005 року статутний фонд ВАТ "Ощадбанк" буде збільшено на 400 млн. грн. (до 703 млн. грн). Чистий прибуток ВАТ "Ощадбанк" в січні - листопаді 2005 року склав 32,4 млн. грн.

Станом на 01.12.2005 Deutsche Bank AG надав українським підприємствам кредитів на суму понад $3 млрд., в тому числі протягом 2005 року обсяг кредитування становив $1,8 млрд.
По материалам пресс-службы Ощадбанка.

Читайте також