Глава МИД Украины посетит Ливию и Египет

19.12.2005, 11:50

Сегодня, 19 декабря, министр иностранных дел Украины Борис Тарасюк во главе представительной украинской делегации отбыл с официальными визитами в Ливийскую Джамахирию и Арабскую Республику Египет. (укр.)

У столиці Лівії, м. Триполі, заплановані зустрічі глави зовнішньополітичного відомства України з лідером лівійської держави Муаммаром Каддафі, секретарем Вищого Народного Комітету (прем'єр-міністр) Шокрі Гаремом та головою Всенародного Конгресу (голова Парламенту) Аль-Зенаті Мухаммедом Аль-Зенаті, а також переговори української делегації на чолі з Б. Тарасюком із заступником секретаря Вищого Народного Комітету (віце-прем'єр-міністр), головою лівійської частини двосторонньої Комісії зі співробітництва Аль-Багдаді Аль-Махмуді, з секретарем Головного Народного Комітету закордонних зв'язків і міжнародного співробітництва (міністр закордонних справ) Абдурахманом Шелгамом.

Програмою візиту запланована зустріч міністра закордонних справ України з представникам ділових кіл Лівії.

У ході візиту Б. Тарасюк також зустрінеться з українськими громадянами, які працюють в цій країні за приватними контрактами.

20 грудня ц. р. міністр закордонних справ України Б. Тарасюк відвідає з візитом Арабську Республіку Єгипет.

У Каїрі глава зовнішньополітичного відомства України матиме зустрічі з Президентом цієї країни Мухаммедом Хосні Мубараком, главою уряду Єгипту Ахмедом Мухаммад Назіфом, головою Народних Зборів АРЄ Ахмедом Фаті Суруром, а також проведе переговори зі своїм єгипетським колегою Ахмедом Абул Гейтом. За результатами переговорів планується до підписання низка двосторонніх документів.

У ході візиту до Єгипту Б. Тарасюк відвідає єгипетське місто Гіза, де відбудуться його переговори з міністром міжнародного співробітництва АРЄ пані Ф. Абулнагою.

У рамках візиту запланована також зустріч міністра закордонних справ України з генеральним секретарем Ліги арабських держав Аміром Мусою.

Метою візитів міністра закордонних справ України Б. Тарасюка до Лівії та Єгипту є надання додаткового імпульсу розвитку двосторонніх відносин з цими країнами, які є важливими партнерами України на африканському континенті та в арабському світі.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також