Продолжается диалог Украины и Евросоюза

23.12.2005, 13:33

20 декабря в Генеральном секретариате Совета Европейского Союза состоялось очередное заседание Украина - Тройка ЕС в формате "Рабочая группа Комитета по вопросам контроля над вооружениями ЕС ЄС COARM - Украина". (укр.)

Делегацію України на засіданні очолював заступник директора Департаменту контролю над озброєннями та військово-технічного співробітництва МЗС України Олександр Москвітін.

В ході засідання було обговорено низку актуальних проблем сьогодення в галузі контролю над озброєннями. Зокрема, відбувся обмін думками щодо підсумків цьогорічних багатосторонніх форумів та зустрічей із зазначеної тематики. Велику увагу було приділено ходу підготовки в Європейському Союзі оновленої редакції Кодексу поведінки щодо експорту озброєнь та розгляду можливостей адаптації до його вимог відповідного національного законодавства України.

Сторони розглянули результати семінару з питань експортного контролю звичайного озброєння, який відбувся 8 грудня ц. р. у Києві та обговорили можливість організації у січні 2006 року у Києві семінару з експортного контролю за товарами подвійного використання.

Також були обговорені відносини України та ЄС із країнами, у відношенні до яких ЄС застосовують ембарго та інші обмежувальні заходи.

Сторони відзначили спільність позицій з багатьох питань порядку денного, а також існування низки перспективних напрямів двосторонньої співпраці.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також