В Киеве открывается бассейн международного класса

26.12.2005, 11:57

В Киеве состоится открытие плавательного бассейна ЦСК ВС Украины, который станет вторым в Украине, в котором можно будет проводить соревнования высокого международного уровня. (укр.)

27 грудня об 11.00 відбудеться урочисте відкриття плавального басейну Центрального спортивного клубу Збройних Сил України.

Очікується, що у церемонії візьмуть участь міністр оборони України Анатолій Гриценко, Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Омельченко, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, видатні українські спортсмени, зокрема, Яна Клочкова, Олег Лісогор, Андрій Сердінов, тренери та ветерани спорту.

Після урочистого мітингу, присвяченого відкриттю басейна, почесних гостей ознайомлять зі спортивною спорудою. Можливості головної плавальної арени Збройних Сил України продемонструють у своїх виступах армійські спортсмени. Зокрема, глядачі побачать стрибки у воду, естафети, виступи майстрів підводного та синхронного плавання.

Капітальний ремонт плавального басейну Центрального спортивного клубу Збройних Сил України, що знаходиться у Києві на Повітрофлотському проспекті, тривав майже 15 років. За ці роки долю басейну намагалися вирішити п'ять керівників військового відомства. І лише у 2005 році капітальна перебудова цієї спортивної арени зрушила з місця. Ремонт басейну знаходився під особистим контролем міністра оборони України Анатолія Гриценка, а безпосередньо опікувалися цим проектом його два заступники - В'ячеслав Кредісов та Володимир Пасько.

Капітальний ремонт обійшовся майже у 10 мільйонів гривень. Переважна більшість з них - понад 6 мільйонів - кошти військового відомства, які було винайдено за рахунок реалізації надлишкового військового майна. Ще 3,7 мільйона гривень було виділено Міністерством у справах сім'ї, молоді та спорту. В ході ремонтних робіт було оновлено ванну басейну, повністю замінено базу для проведення тренувань та змагань з водного поло, стрибків у воду. Усе обладнання, встановлене у басейні, виробництва провідних голландських та американських фірм, які спеціалізуються на виготовленні такого устаткування.

Плавальний басейн ЦСК ЗС України постановою Уряду країни було визначено як басейн олімпійської підготовки. Тому в якості консультантів під час робіт з реконструкції басейну залучалися всесвітньо відомі українські плавці - Яна Клочкова, Олег Лісогор, Андрій Сердінов. Зараз він відповідає усім міжнародним стандартам. Плавальний басейн ЦСК ЗС України буде другим в Україні, після харківської "Акваарени", в якому можна проводити змагання високого міжнародного рівня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також