Глава МИД Украины примет участие в заседании Совета министров иностранных дел ОБСЕ

05.12.2005, 11:08

Сегодня, 5 декабря, министр иностранных дел Украины Борис Тарасюк отбыл в Республику Словения для участия в 13-ом заседании Совета министров иностранных дел ОБСЕ. (укр.)

У форумі візьмуть участь понад 60 делегацій держав-учасниць та країн-партнерів.

У ході засідання будуть обговорені питання подальшого формування системи європейської безпеки без нових розподільчих ліній, врегулювання конфліктів на території відповідальності Організації, а також існуючі підходи до виконання державами-учасницями ОБСЄ своїх зобов'язань у сфері "людського" виміру та дотримання прав людини, напрями співпраці в економічній та екологічній сферах.

Очікується, що значна увага присутніх приділятиметься обговоренню питань зміцнення ОБСЄ та підвищення ефективності її діяльності у нових геополітичних умовах, пов'язаних із швидким розширенням ЄС і НАТО та новими викликами регіональній безпеці, що обумовлює необхідність об'єднання зусиль держав-учасниць з метою протидії цим загрозам.

У ході засідання Ради міністрів ОБСЄ також планується ухвалити низку рішень стосовно майбутнього Організації.

У центрі уваги української сторони перебуватимуть питання діяльності ОБСЄ з врегулювання "заморожених" конфліктів, зокрема реалізація ініціативи Президента України В. Ющенка "До врегулювання через демократію", спрямована на розв'язання придністровської проблеми.

Важливою темою для делегації України буде також обговорення діяльності ОБСЄ у спостереженні за виборами у державах-учасницях, зокрема, розгортання Місії ОБСЄ зі спостереження на парламентських виборах у нашій державі навесні 2006 року.

У рамках засідання РМ ОБСЄ також планується проведення низки двосторонніх зустрічей Міністра закордонних справ України Б. Тарасюка з главами зовнішньополітичних відомств держав-учасниць та керівництвом ОБСЄ.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також