Корпорация Развития Экспорта Канады предоставит $15 млн. кредита Укрэксимбанку

07.12.2005, 11:19

ОАО "Укрэксимбанк" подписало соглашение о кредитной линии с Корпорацией Развития Экспорта Канады (EDC).

Корпорація Розвитку Експорту Канади (EDC) підписала з відкритим акціонерним товариством "Державний експортно-імпортний банк України" (ВАТ "Укрексімбанк") угоду про кредитну лінію на $15 мільйонів, спрямовану на спрощення процесу закупівлі канадських товарів та послуг на українському ринку, важливість якого для канадських експортерів та інвесторів постійно зростає.

"Сильне економічне зростання в останні роки робить Україну все більш важливим ринком канадських інтересів в Центральній та Східній Європі", - зазначив Бенуа Дейньо, головний віце-президент з бізнес-розвитку Корпорації Розвитку Експорту Канади. "Більш тісні відносини з ВАТ "Укрексімбанк" допоможуть розширити експортну діяльність Канади на Україні, особливо в ключових стратегічних секторах, таких як сільськогосподарське обладнання, пакувальні матеріали та харчова промисловість".

"Співпраця між EDC та ВАТ "Укрексімбанк" почалася ще в 1992 році, коли банк виступив в якості Фінансового Агента уряду України по залученню та обслуговуванню міждержавних кредитних ліній, а сьогодні цей банк є одним з наших ключових партнерів на цьому ринку."- додав Пан Дейньо. "У 2002-2003 роках EDC провела дві важливі трансакції, в яких цей банк виступав в своїй комерційній ролі: фінансування для сільськогосподарського обладнання та зерносховища. Позитивний досвід, отриманий нами в обох випадках співпраці, привів до рішення розширити наші відносини через цю кредитну лінію."

ВАТ "Укрексімбанк" є універсальним банком, сто відсотків акцій якого належать Державі в особі Кабінету Міністрів України. ВАТ "Укрексімбанк" знаходиться у першій десятці найкрупніших банків України, і за результатами 2004 року посів шосте місце серед найбільших банків України за активами. Він має мережу майже з дев'яноста філій та відділень в усіх найважливіших промислових центрах по всій Україні. Разом з комерційною банківською діяльністю ВАТ "Укрексімбанк" є єдиним українським банком, який здійснює функції Фінансового Агента Уряду України з залучення та обслуговування міжнародних кредитів українським компаніям, що надаються під державну гарантію.

Корпорація Розвитку Експорту Канади (EDC) є канадською експортною кредитною агенцією, що пропонує інноваційні комерційні рішення для допомоги канадським експортерам та інвесторам розширяти свій міжнародний бізнес. Щорічно знання та партнерські зв'язки EDC використовуються більш ніж 7-ма тисячами канадських компаній та їхніх іноземних клієнтів на приблизно 200 ринках різних країн світу. EDC є самостійною організацією і визнаним лідером в галузях фінансового звітування, економічного аналізу та управління персоналом.
По материалам пресс-релиза ОАО "Укрэксимбанк".

Читайте також