В БРЮССЕЛЕ ПРОЙДЕТ ОЧЕРЕДНОЕ ЗАСЕДАНИЕ КОМИССИИ УКРАИНА-НАТО

08.12.2005, 11:01

Сегодня, 8 декабря, в Брюсселе состоится очередное заседание Комиссии Украина-НАТО и Совета евроатлантического партнерства на уровне руководителей внешнеполитических ведомств. (укр.)

Українську делегацію на цих заходах очолюватиме міністр закордонних справ України Борис Тарасюк.

Міністр ознайомить членів Комісії із соціально-економічною ситуацією в країні, ходом демократичних реформ, зовнішньополітичними пріоритетами держави.

Передбачається, що в рамках засідання Комісії Україна-НАТО сторони обговорять перспективи розвитку відносин між Україною і НАТО в контексті реалізації Інтенсифікованого діалогу з питань членства і відповідних реформ, започаткованого у квітні ц. р. у Вільнюсі.

Члени Комісії розглянуть результати виконання Плану дій Україна-НАТО, схваленого у Празі в 2002 році, зокрема річного Цільового плану Україна-НАТО на 2005 рік.

Очікується, що предметом дискусії також буде проект Цільового плану Україна-НАТО на 2006 рік, який за своєю філософією та структурою буде наближений до Плану дій щодо членства в НАТО.

Під час засідання Комісії Україна-НАТО планується обговорити внесок України у підтримання миру та стабільності на євроатлантичному просторі, питання реалізації спільних проектів у військовій сфері, у тому числі започаткування найбільшого в історії України та НАТО проекту з утилізації застарілих і надлишкових озброєнь.

Борис Тарасюк також візьме участь в роботі Ради євроатлантичного партнерства. Передбачається, що в центрі уваги міністрів закордонних справ країн-учасниць РЄАП будуть питання спільних цінностей партнерства і проблема дотримання прав і свобод людини.

Розгляд цих питань главами зовнішньополітичних відомств країн-учасниць Ради євроатлантичного партнерства є важливим кроком у напрямі пошуку взаємоприйнятних шляхів вирішення проблем на шляху демократії, яка є загальнолюдським здобутком.

У ході засідання РЄАП планується також обговорити політичні аспекти операцій під проводом НАТО в Косово та Афганістані.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також