Н. Томенко предлагает руководителям государственных СМИ уйти в отставку

10.02.2005, 16:50

Вице-премьер Украины по вопросам гуманитарной политики Николай Томенко предлагает руководителям государственных СМИ уйти в отставку. (укр.)

Невдовзі уряд запропонує якісно нову модель інформаційної політики, яка зробить неможливим втручання та перешкоджання органами влади діяльності засобів масової інформації, заявив віце-прем'єр-міністр України Микола Томенко. Віце-прем'єр наголошує, що "відбудуться не лише кадрові зміни в системі органів, що займаються інформаційною політикою, а передбачені насамперед структурні перетворення цих інституцій".

Зокрема, за його словами, "таким чином планується оптимізувати діяльність Державного комітету телебачення і радіомовлення України, Укрінформу, "Урядового кур'єра" та інших органів, які працювали в системі державної та місцевої виконавчої влади".

На думку Миколи Томенка, зважаючи на сумну історію взаємин цих інституцій із суспільством та журналістами зокрема, яка тривала не лише під час виборчої кампанії, з суспільно-політичної та моральної точки зору було б правильно всім посадовцям, починаючи з голови Держкомтелерадіо, президента НТКУ тощо, власноруч написати заяву про звільнення із займаних ними посад.
Инф. с сайта Кабинета Министров Украины.

Читайте також