Укрэксимбанк подвел итоги работы на рынке платежных карт в 2004 году

18.02.2005, 13:52

В 2004 году открытое акционерное общество "Государственный экспортно-импортный банк Украины" продолжило активно наращивать качественные показатели своей деятельности на отечественном рынке платежных карт. (укр.)

Обсяг емісії платіжних карток міжнародних систем MasterCard Int. та Visa Int. по системі Укрексімбанку у 2004 році збільшився на 100 тис. карток та станом на 01.01.2005 перевищив 300 тис. карток.

Залишки коштів на карткових рахунках клієнтів Банку протягом року досягли суми еквівалентної 180 млн. грн., що дозволяє Укрексімбанку володіти одними з найбільших в Україні залишками коштів ву розрахунку на одну емітовану картку. Обіг за картковим бізнесом Укрексімбанку за 2004 рік досяг суми еквівалентної майже 2,0 млрд. грн.

Для забезпечення потреб держателів платіжних карток у готівкових коштах Укрексімбанком на території України встановлено понад 220 банкоматів, які мають переважно цілодобовий розкладежим роботи. Крім того, по системі Банку функціонує 80 пунктів видачі готівки за платіжними картками.

У квітні 2004 року відкриті акціонерні товариства "Державний експортно-імпортний банк України" та "Державний ощадний банк України" запровадили спільний проект щодо об'єднання власних мереж з видачі готівкових коштів за платіжними картками міжнародних систем MasterCard Int. та Visa Int.

Протягом року Укрексімбанк пройшов ряд сертифікацій у платіжних системах, спрямованих на пропозицію нових карткових продуктів та підвищення якості існуючих. Укрексімбанк став першим вітчизняним банком, який отримав дозвіл платіжної системи MasterCard Int. (за опцією Full Grade) на обслуговування смарт-карток M/Chip у власних POS-терміналах. У 2004 році. Банк був сертифікований платіжною системою Visa Int. на обслуговування (еквайринг) та емісію смарт-карток VSDC.

У 2004 році Укрексімбанк запропонував своїм клієнтам послуги мобільного-та інтернет-банкінгу, можливість отримання карток C@ARD-ON-LINE для здійснення безпечних розрахунків у мережі інтернет та карток "миттєвого" оформлення Visa Instant Issue.

Держателі карток Укрексімбанку отримали можливість здійснення переказу коштів у банкоматах Банку в on-line режимі.

ВАТ "Державний експортно-імпортний банк України" - універсальна кредитно-фінансова установа із 100% державним капіталом. Укрексімбанк належить до групи найбільших банків України, має відділення і представництва в усіх областях та великих індустріальних містах країни. З 1996 року є повноправним членом платіжних систем MasterCard Int. та Visa Int., з 1998 - розрахунковим банком системи MasterCard Int. в Україні.
По материалам пресс-релиза ОАО "Государственный экспортно-импортный банк Украины".

Читайте також