Проминвестбанк проводит конкурс инвестиционных проектов

22.02.2005, 11:09

Проминвестбанк объявил о проведении очередного, третьего конкурса инвестиционных проектов. (укр.)

В контексті нових економічних перетворень, закріплених урядовою програмою, що отримала назву "Назустріч людям", державна промислово-інвестиційна політика базуватиметься на переорієнтації виробників на нові технологічні уклади, модернізацію та переоснащення основних засобів на основі інновацій. Подібний курс вимагає масштабного інвестування в реальну економіку і може бути реалізований лише за активної участі потужних банків.

Промінвестбанк протягом всієї своєї історії проводить стратегію, спрямовану на розвиток вітчизняного виробництва та інвестиційне кредитування інноваційних та великих економічних проектів. Орієнтація на реальний сектор економіки, в який за роки незалежності України спрямовано 41 млрд. дол. США кредитних вкладень, забезпечує розвиток виробництва, впровадження нових технологій, створення робочих місць. Щорічно 10 тисяч позичальників усіх форм власності і галузей економіки отримують кредити Промінвестбанку.

Банк тісно співпрацює з провідними підприємствами, які визначають інфраструктуру економіки України і виробляють третину ВВП країни. Промінвестбанк фінансує поставки газу з Туркменістану для забезпечення економіки енергоносіями, кредитував добудову енергоблоків Хмельницької та Рівненської АЕС, оновлення рухомого складу Укрзалізниці та створення швидкісних залізничних магістралей в Україні, будівництво нових сучасних літаків Ан-74ТК-300 і Ан-140 на Харківському авіазаводі, технічне переозброєння флагманів української та світової металургії ?Криворіжсталь? та Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча. За кредитної підтримки Промінвестбанку в місті Калуш Івано-Франківської області розгорнуто виробництво українського магнію - металу, незамінного в машинобудуванні.

З метою активізації інвестиційної діяльності в Україні Промінвестбанк регулярно проводить конкурси інвестиційних проектів серед усіх підприємств. Результати конкурсу визначаються шляхом незалежного комп'ютерного тестування поданих заявок та оцінки проектів експертами банку. При аналізі проектів враховується як діяльність позичальника, так і характеристика інноваційно-інвестиційного проекту.

В попередньому конкурсі брав участь 51 інвестиційний проект підприємств на загальну суму майже 1 млрд. гривень. Найкращими з них визнані "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" з проектом "Реконструкція та відновлення сірчано-кислотної установки", "Завод крупних електричних машин" з проектом "Технічне переозброєння заводу", "Вуглепродукт" з проектом "Відновлення Горлівського коксохімічного заводу" та ряд інших.

Зараз Промінвестбанком оголошено проведення чергового, третього конкурсу інвестиційних проектів, а отже підприємства, що мають на меті отримати кредитну підтримку для технічного переозброєння виробництва, розширення асортименту продукції, придбання нової техніки, можуть подати заявку на інвестиційний кредит до 1 березня 2005 до найближчої філії Промінвестбанку.
По материалам пресс-релиза Проминвестбанка.

Читайте також