Меры Минтопэнерго по отношению к облэнерго становятся более жесткими

25.02.2005, 11:28

Выполняя поручение Президента Украины по обеспечению безпрепятственной работы ОАО "Прикарпатьеоблэнерго", ОАО "Полтаваоблэнерго" и других предприятий энергетической отрасли, Минтопэнерго совместно с НКРЭ обязало руководителей энергоснабжающих компаний срочно принять дополнительные меры по недопущению нарушений в работе технологического оборудования электрических сетей. (укр.)

Зокрема, Міністерство зажадало від керівників компаній заборонити участь технічного керівництва, оперативного та ремонтного персоналу підприємств у конфліктних ситуаціях, спричинених неузгодженістю дій акціонерів.

Оперативний персонал підприємств має неухильно виконувати всі розпорядження диспетчерської служби НЕК "Укренерго", що стосуються режимів роботи магістральних електромереж та забезпечення цілісності ОЕС України.

Вже зараз посилено контрольно-перепустковий режим для унеможливлення доступу сторонніх осіб на робочі місця диспетчерів та чергових підстанцій.

Міністерство зобов'язало також розробити план додаткових організаційних і практичних дій оперативно-ремонтного персоналу підприємств у непередбачених чинними галузевими розпорядженнями та нормативними документами випадках.

У разі порушення енергопостачальними компаніями Закону України "Про електроенергетику", "Умов та Правил здійснення підприємницької діяльності з постачання та передачі електричної енергії за регульованим тарифом" Мінпаливенерго звернеться до НКРЕ щодо застосування до ліцензіата санкцій, передбачених чинним законодавством, а саме - зупинення дії ліцензії на здійснення діяльності з постачання електроенергії або призначення тимчасового керуючого (адміністрації) енергопостачальною компанією.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також