Более 500 населенных пунктов Украины заблокированы вследствие снегопада

12.03.2005, 15:01

Более пятисот населенных пунктов в пяти областях Украины заблокированы вследствие ухудшения погодных условий. (укр.)

В ніч з 11 на 12 березня внаслідок ускладнення погодних умов (сильні снігопади, пориви вітру до 15-20 м/с) та через спрацювання автоматичних систем аварійного захисту ЛЕП в 2 областях України було знеструмлено 42 населені пункти, а саме: в Івано-Франківській області - 23 н.п. та у Львівській області - 19 н.п.

До робіт з відновлення електропостачання залучено аварійні бригади обленерго.

Протягом 6-9 березня складні погодні умови (сніг, хуртовини) у західних та північних областях призвели до припинення руху на дорогах місцевого значення та сполучень між населеними пунктами, які віддалені від основних автомобільних магістралей.

Станом на 7 год. 12 березня відсутнє сполучення з 556 н.п., а саме: у Тернопільській області - з 242 н.п., Львівській області - з 86 н.п., Рівненській області - з 78 н.п., Хмельницькій - з 57 н.п., Волинській області - з 51 н.п., Житомирській області - з 27 н.п., Івано-Франківській області - з 8 н.п. та Чернігівській області - з 7 н.п.

Проїзд на дорогах державного значення та перевалах забезпечено. До розчистки автомобільних доріг залучено спеціалізовані бригади служб автомобільних доріг областей та інші комунальні підприємства загальною чисельністю 2970 чоловік та 1273 одиниць техніки.

Координацію заходів по забезпеченню проїзду до населених пунктів здійснюють оперативні групи Головних управлінь (Управлінь) МНС України в областях.
Инф. МЧС Украины.

Читайте також