Церемония награждения лауреатов премии "Золота Жар-птиця"

12.03.2005, 13:10
Церемония награждения лауреатов премии "Золота Жар-птиця"Церемония награждения лауреатов премии "Золота Жар-птиця"Церемония награждения лауреатов премии "Золота Жар-птиця"Церемония награждения лауреатов премии "Золота Жар-птиця"Церемония награждения лауреатов премии "Золота Жар-птиця"Церемония награждения лауреатов премии "Золота Жар-птиця"

Наилучшие эстрадные исполнители получили престижную премию в области шоу-бизнеса "Золотая Жар-птица". Настоящий украинский ответ "Гремми" и MTV-мьюзик эвордз. (укр.)

Це сталося. 10 березня відбулося вручення національної премії "Золота Жар-птиця". Завдяки прямій трансляції на М1, побачити церемонію могли не тільки глядачі, які наповнили залу Палацу "Україна", а й мільйонна телеаудиторія. І це варто було побачити. На сцені відбувалося не просто передача "Золотих пір'їв" з рук однієї зірки до іншої. Там святкували відродження важливого елементу українського шоу-бізнесу. Кілька років організатори не вручали премію, бо не бачили гідних кандидатур. Але їх знайшли глядачі М1, до яких тепер перейшло право визначення лауреатів.

Вручення "Золотої Жар-птиці" об'єднало зовсім різні аудиторії. У залі та перед телевізором зустрілися люди, що ніколи зустрічаються на концертах. Ті, хто ходять на Кіркорова та ті, хто ходять на "Океан Ельзи". Прихильники "Тартака" і "ВІА-Гри". Сотні щасливих у залі та двоє найщасливіших на сцені. Ці двоє були переможцями конкурсу від ексклюзивного спонсора церемонії ТМ "Золота Амфора", що надіслали листи, які вразили навіть загартоване шоу-бізнесом журі. А за це одержали право на здійснення мрії. Вони не просто зустрілися зі своїми кумирами - Ані Лорак та Філіпом Кіркоровим - але й особисто вручили їм "Золоті пір'я".

Взагалі, організатори зробили все можливе, того вечора шоу-бізнесові знаменитості не стали єдиними знаменитостями в Палаці "Україна". Нагороди вручали люди, самі гідні багатьох нагород. Так з'ясувалося, що більшість справжніх зірок у нас зосереджено в двох галузях: музиці та спорті. Тому так часто на сцену Палацу "Україна" виходили олімпійські чемпіони та чемпіони світу, боксери, гімнастки, хокеїсти, баскетболісти. Їм було відверто тяжко, вони почувалися "не на своєму майданчику", трохи губилися в світлі софітів. Як губилися і співачки в міцних обіймах атлетів. Ніби сімейне свято, на котрому зустрілися родичі, що давно не бачили один одного.

Жодне свято не обходиться без обміну подарунками. І цього разу артисти не захотіли виглядати невдячними. Дехто, крім обов'язкового у таких випадках номеру, спробував приємно здивувати публiку. Валерій Меладзе виступив з прем'єрою пісні, "ВІА-Гра" вперше презентувала спільну композицію з "ТНМК", а Філіп Кіркоров для дуету витяг "туза в рукаві" - Анастасію Стоцьку.

Напевно, ви бачили це багато разів. "Оскар", "Греммі", "Брітіш М*юзік Евордз", Канни... Червона доріжка, спалахи камер, зірки, блискучі сукні, нагороди, вдячності... Як завжди, як по всьому світу, але нарешті у нас, в Україні. І, головне, не востаннє. Святослав Вакарчук завершив концерт словами: "Усе тільки починається". "Золота Жар-птиця" готується до нового зльоту.

Читайте також