Правительство отменило тендеры по закупке лекарств

03.03.2005, 13:18

Кабинет Министров Украины на своем заседании, состоявшемся 2 марта, отменил тендеры по закупке лекарств, которые состоялись в начале года. (укр.)

За інформацією Уряду, протягом минулого року в Україні закуплено ліків на загальну суму 2,5 мільярди гривень, половина з них - за державні кошти. Тобто Уряд має суттєво впливати на формування цінової політики на цьому ринку. Водночас попереднім урядом були проведені тендери із закупівлі неефективних лікарських препаратів за завищеними на 20-40% цінами. Рішенням Уряду Юлії Тимошенко результати усіх цих тендерів відмінені.

Ще однією з проблем функціонування ринку лікарських засобів Уряд називає відсутність в Україні спеціальної лабораторії з встановлення біоеквівалентності лікарських препаратів. В результаті цього вітчизняний ринок заполонили так звані "пусті", сфальсифіковані препарати, які на сьогодні складають 15-25%. Найближчим часом Уряд виділить кошти для створення відповідних лабораторій, що унеможливить потрапляння на вітчизняний ринок ліків, які не відповідають стандартам якості.

У системі державного підприємства "Ліки України" буде створено мережа аптек, через які будуть здійснюватися інтервенції на ринку лікарських препаратів, в результаті чого ціни на ліки до кінця року мають зменшитися на 15-40%. Крім того, Уряд в найближчі дні розпочне здійснювати моніторинг цін на лікарські засоби.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також