Уровень заболеваемости гриппом в Украине вырос на 6,3%

09.03.2005, 16:55

По состоянию на 9 марта, согласно данных Украинского центра гриппа, уровень заболеваемости на острые респираторные заболевания в десяти контрольных городах по сравнению с прошлой неделей возрос на 6,3%. Зарегистрировано 91264 больных. (укр.)

Епідемія грипу спостерігалась у 5 містах. Епідемічний поріг був перевищений у 7 містах: у Вінниці - на 22%; у Києві - 17,3%; у Дніпропетровську - на 14,7%; у Донецьку - на 2,4%; у Чернігові - на 37,2%; у Львові - на 6,2%; у Сімферополі - на 39,3%. В інших 5 містах рівні захворюваності зросли на 1,9-76,6%, хоча і не досягли епідпорогу.

Найвище зростання захворюваності протягом минулого тижня (у порівнянні з попереднім тижнем) спостерігалося у м. Запоріжжі - на 56,2%, та м. Дніпропетровську - на 44,4%

Серед дитячих вікових груп у трьох містах спостерігався спалах захворюваності серед школярів: у м. Дніпропетровську - на 160%, м. Сімферополі - на 60,8% та м. Чернігові - на 42,6%.

Слід зазначити, що введення позачергових шкільних канікул в містах уповільнило темп епідемічного процесу грипу. В містах, де пік епідемії пройдено, спостерігається поступове зниження захворюваності (Вінниця, Донецьк, Львів). У тих містах, де епідемія ще не була зареєстрована, захворюваність зростає.

За минулий тиждень в УЦГ надійшло 8 ізолятів грипу (2 - з Дніпропетровська, 4 - з Тернополя, 1 - з Кіровограда, 1 - з Києва).

За повідомленнями ВООЗ, епідемія грипу спостерігається у багатьох країнах - Австрія, Бельгія, Канада (провінції), Данія, Франція, Німеччина, Італія, Швейцарія, Росія. Спалахи реєструються в Фінляндії та Румунії. В Португалії епідемія закінчилася, в Японії рівень захворюваності продовжує знижуватися. Збудниками епідемії у більшості країн Європи є віруси грипу А(Н3N2). В Японії переважають віруси грипу В.
По материалам пресс-службы Министерства здравоохранения Украины.

Читайте також