В Киеве пройдет международная выставка "Образование и карьера"

06.04.2005, 14:54

8-10 апреля в Киеве состоится ежегодная Международная специализированная выставка "Образование и карьера - Абитуриент 2005" и Первая выставка иностранных учебных заведений "Ukrainian International Educational Fair - "UIEF-2005". (укр.)

8-10 квітня 2005 р. в м. Києві у приміщенні Палацу мистецтв "Український дім" (вул. Хрещатик, 2) Міністерство освіти і науки України та Товариство "Знання" України проводять щорічну Міжнародну спеціалізовану виставку "Освіта та кар'єра - Абітурієнт 2005" та Першу виставку закордонних навчальних закладів "Ukrainian International Educational Fair - "UIEF-2005".

Виставка "Освіта та кар'єра - Абітурієнт 2005" проводиться щорічно з 2002 року. Мета проведення зазначеної виставки - надати допомогу учням середніх шкіл визначитися щодо набуття подальшої освіти орієнтовно до потреб вітчизняного ринку праці, а також популяризація серед широкого загалу освітян, учнівської та студентської молоді Національної доктрини розвитку освіти в Україні, нових доробок середньої та вищої школи, презентація вищих навчальних закладів України, представлення широкого спектру можливостей міжнародної освіти, інформування українських громадян про міжнародні освітянські програми та гранти та можливості отримання освіти за кордоном, працевлаштування молоді.

Виставка надає можливість випускникам середніх шкіл та їх батькам остаточно визначитися щодо набуття подальшої освіти, пройти тестові випробування до вступу у вищі навчальні заклади, ознайомитися з можливостями отримання освіти за кордоном, отримання кредитів та грантів на навчання, як в Україні так і за кордоном. Під час проведення виставки в концертному залі Палацу мистецтв "Український дім" проводиться традиційна зустріч Міністра освіти і науки України з випускниками середніх шкіл Києва, впродовж якої випускники спілкуються з міністром та отримують відповіді на запитання щодо випускних іспитів в школах та вступних іспитів в ВНЗ. При цьому цього року планується провести нагородження кращих учнів середніх шкіл - переможців міжнародних освітніх олімпіад та викладачів, які працюють з талановитою молоддю.

Беручи до уваги євроінтеграційну політику України, вперше в Україні проводиться виставка закордонних навчальних закладів "Ukrainian International Educational Fair - "UIEF-2005". Метою виставки UIEF-2005 є відкриття перед вітчизняною молоддю широкого спектру можливостей для набуття освіти за кордоном, що відповідає вимогам розвитку сучасного суспільства та сприяє поглибленню співробітництва між українськими та закордонними навчальними закладами.

Виставка "UIEF-2005" заповнить існуючий інформаційний простір щодо питань освіти за кордоном та надасть можливість всім бажаючим отримати об'єктивну інформацію "з перших рук" щодо систем освіти різних країн, навчальних програм, вступних вимог та фінансових умов. У виставці візьмуть участь понад 30 закордонних університетів, бізнес шкіл, коледжів, шкіл готельного господарства та туризму, середніх шкіл, мовних шкіл; а також будуть представлені національні освітні асоціації різних країн світу. Загалом на виставці буде представлено понад 200 програм. Виставка UIEF є відповіддю на необхідність прискореного формування нової генерації спеціалістів у різних галузях знань з міжнародними кваліфікаціями та досвідом, що їх потребує нова Україна на шляху до Європейської інтеграції.

Одночасне проведення виставок "Освіта та кар'єра - Абітурієнт 2005" та "Ukrainian International Educational Fair - "UIEF-2005" має на меті встановлення тісних зв'язків між вітчизняними та закордонними вищими навчальними закладами та розширення обсягу студентських обмінів.

8 квітня в межах проведення виставки "Освіта та кар'єра" Київським молодіжним центром праці Київської міської державної адміністрації планується проведення "Дня кар'єри". Мета заходу - ознайомлення студентів, школярів та молодих спеціалістів міста із нинішнім становищем ринку праці, визначення спеціальностей, на які нині є найвищий попит, надання інформації про заклади освіти, що готують фахівців з різних спеціальностей. До участі у заході будуть залучені провідні роботодавці, найпотужніші підприємства, агенства, які здійснюють працевлаштування.
Инф. с сайта Кабинета Министров Украины.

Читайте також