Открытие выставки "От города к городу"

08.04.2005, 15:31

В Киевской галерее искусств "Лавра" открылась выставка работ украинского художника Романа Опалинского и фоторабот Марианны Абрамовой (Киев) и Натальи Новацкой (Польша). Яркие работы, выполненные в оригинальной технике, объединяющей живопись, графику и художественную ковку, дополненные фотокартинами древнего украинского города Городок (Львовская обл.), несут самобытную, полную глубокого философского смысла и жизнеутверждающей энергии красоту, предоставляя зрителям возможность познакомиться с мировоззрением автора, его взглядами на жизнь и познание прекрасного. (укр.)

6 квітня у Київській міській галереї мистецтв "Лавра" відбулося відкриття художньої виставки "Від міста до міста". На виставці представлені оригінальні роботи, виконані у стилі малярства на дереві та художньої ковки, Романа Опалинського та фотороботи Маріанни Абрамової з Київа та Наталії Новацької (Польща).

На відкритті виставки були присутні представники майже усіх установ, за сприянням яких виставку було організовано: ГУ культури, мистецтв та охорони культурної спадщини КМДА, КМГМ "Лавра", Городоцької міської Ради та Інституту наук східних (Варшава). Перших відвідувачів виставки чекав приємний сюрприз - виступ вокального жіночого ансамблю "Берегіня" та лауреатів багатьох музикальних конкурсів Олександра Пірієва та Северини Жук-Жукової.

Це перша виставка Р. Опалинського у Києві. До цього з його роботами знайомились мешканці Львову, Ерфштадт-Вішейну (Німеччина), Утрехту (Голландія) та Мисьлєніце (Польща).

Оригінальна техніка робіт майстра інтегрує у собі і давньоруський іконопис, і символізм, і імпресіонизм, роблячи усі його твори насиченими, яскравими та повними сенсу. Твори Романа Опалинського зповнені життєрадістною енергією, надаючи глядачам можливість знайомства з внутрішним світом живописця, відображеним у алегорично-символічній формі. Різноманітність кольорів, оригінальність рішень, використання різних технік та засобів роблять знайомство глядачів з творіннями митця цікавим, простим та світлим. Але , водночас, глубокий філософський зміст цих творів не може залишити байдужим жодного відвідувача виставки. Саме це і відрізняє роботи цього художника, яскраво продовжуючого традиції українського народного мистецтва та який шукає оригінальних образотворчих можливостей та художньо-виражальних засобів у малярництві на дошці та художній ковці. Доповнюють враження від перегляду творів Романа Опалинського фотороботи, зроблені у м. Городок (Львівська обл.) - Батьківщині живописця молодими фотохудожницями М. Абрамовою та Н. Новацькою, які чудово доносять до глядачів колорит та красу древнього українського містечка, розташованого на крайньому заході України.

Виставка працюватиме до 13 квітня, вхід - вільний.

╘ Інформаційний центр "Електронні вісті"

Читайте також