Укрэксимбанк подписал соглашение о сотрудничестве с Эксимбанком Чехии

11.05.2005, 12:57

Открытое акционерное общество "Государственный экспортно-импортный банк Украины" 3 мая подписал соглашение о сотрудничестве с начальным кредитным лимитом в сумме 200 млн. евро с Чешским экспортным банком. (укр.)

Вперше українському банку відкриваються такі значні фінансові можливості у сфері іноземного запозичення від одного банку-кредитора.

Угоду укладено як на довгострокове так, і короткострокове фінансування (і рефінансування) спільних проектів на поставку виробничого обладнання, техніки, технологій і товарів та послуг із Чехії в Україну, які спрямовані на структурну перебудову національної економіки, модернізацію і переоснащення промисловості, впровадження передових технологій, нарощування потужностей енергетики, транспорту, машинобудування тощо. Водночас Угода відкриває можливості участі у синдикованих позиках, зокрема з метою фінансування інвестиційних проектів, у яких зацікавлені обидві сторони. Поряд з цим банки будуть співпрацювати й у інших взаємоприйнятних формах та напрямках.

Підписання Угоди є новим етапом активізації не тільки двосторонніх відносин двох державних банків, а й рішучим кроком у піднесенні на якісний ступінь торговельно-економічного співробітництва двох країн - України і Чехії.

ВАТ "Державний експортно-імпортний банк України" - універсальна кредитно-фінансова установа із 100% державним капіталом. ВАТ "Укрексімбанк" належить до групи найбільших банків України, має філії в обласних центрах та великих індустріальних містах країни.
По материалам пресс-релиза ОАО "Укрэксимбанк".

Читайте також