Делегация НАК "Нафтогаз Украины" посетила с визитом Туркменистан

13.05.2005, 11:24

2-3 мая официальная делегация НАК "Нафтогаз Украины" во главе с председателем правления Алексеем Ивченко находилась в Туркменистане с визитом. (укр.)

2 травня відбулися зустрічі української сторони з заступником голови Кабінету Міністрів Туркменистану Йолли Гурбанмурадовим та Державним міністром - головою ДТК "Туркменнефтегаз" Ільясом Чариєвим.

Головною подією в програмі перебування делегації в Туркменистані стала зустріч голови правління "Нафтогазу України" Олексія Івченка з Президентом Туркменистану Сапармуратом Ніязовим. На переговорах, які тривали близько двох годин, Олексій Івченко обговорив з Президентом Туркменистану Сапармуратом Ніязовим низку актуальних питань українсько-туркменського співробітництва. В ході зустрічі, що проходила в теплій та щирій обстановці, було розглянуто низку важливих питань, зокрема, про надання українській стороні ділянок для розробки нафтогазових родовищ як на суші, так і на шельфі Каспійського моря; визначення нових інвестиційних проектів, які українська сторона може виконувати в Туркменистані; про розширення шляхів транспортування туркменського газу до України.

По завершенню зустрічі Президент Туркменистану Сапармурат Ніязов та Олексій Івченко провели спільний брифінг, на якому керівник "Нафтогазу України" вручив Туркменбаші послання Президента України Віктора Ющенка та орден Ярослава Мудрого 5-го ступеня. Цим орденом Україна відзначила Атамурата Ніязова, батька Президента Туркменистану, який загинув в 1942 році на фронті. Як сказав Олексій Івченко, вручаючи орден Туркменбаші, цією нагородою Україна відзначила героїчний подвиг всього туркменського народу у Великій Вітчизняній війні. В свою чергу, Сапармурат Ніязов передав слова подяки Президенту та народу України і привітав їх з 60-річчям Перемоги.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також