ФБР предоставит Украине помощь в поиске каналов отмывания "грязных" денег

14.05.2005, 14:34

Министр внутренних дел Украины Юрий Луценко в ходе встречи в Будапеште с директором Федерального бюро расследований США Робертом Мюллером обсудил вопрос о совместных усилиях двух ведомств в борьбе с отмыванием "грязных" денег бывших высокопоставленных украинских чиновников в зарубежных банках. (укр.)

"Ми досягли в цій справі повного порозуміння. Складений перелік плану таких робіт. В обох сторін сформувалося чітке уявлення необхідності і можливості активізувати у цьому плані спільні зусилля, - зазначив за підсумками переговорів Юрій Луценко. Мова, за його словами, йде насамперед про кошти, що "прокручувалися" через банки окремих країн Європи.

Співробітництво з ФБР активізувалося з лютого цього року, коли Україна видала ФБР через Польщу, з якою діє відповідна угода, розшукуваного злочинця Гозмана, - сказав керівник українського бюро "Інтерполу" Кирило Куликов. Розкриття злочинів з відмивання "брудних" коштів є одним із головних завдань ФБР, тож, зрозуміло, що воно також зацікавлено у співробітництві з нами. У цьому плані домовленості, досягнуті в Будапешті українським міністром з директором ФБР Робертом Мюллером, мають особливе значення. Сподіваємось, додав Куликов, що наші спільні зусилля допоможуть Україні повернути на батьківщину певні кошти, незаконно переправлені за кордон.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також