Премьер-министр Украины и вице-премьер Турции обсудили перспективы сотрудничества в энергетической сфере

14.05.2005, 13:26

Украина рассматривает возможность транспортировки нефти и газа через территорию Турции как один из вариантов диверсификации путей поставки в Украину энергоносителей, заявила премьер-министр Украины Юлия Тимошенко в ходе встречи с вице-премьер-министром, министром иностранных дел Турецкой Республики Абдуллахом Гюлем. (укр.)

Прем'єр-мiнiстр України Юлiя Тимошенко та вiце-прем'єр-міністр, мiнiстр закордонних справ Туреччини Абдуллах Гюль обговорили перспективи двостороннього співробітництва, зокрема у інвестиційній та енергетичній сферах, а також у будівництві.

Український уряд налаштований на максимально ефективну спiвпрацю з Туреччиною, яка, за словами Юлії Тимошенко, має втілюватися в конкретні проекти.

Київ розраховує на масштабне спiвробiтництво з Анкарою в галузi енергетики, спрямоване, передусiм, на диверсифiкацiю газо- i нафтопостачання України, заявила прем'єр-мiнiстр Юлiя Тимошенко.

Ю. Тимошенко зазначила, що Україна вважає пріоритетним напрямом в енергетичному спiвробiтництвi розвиток газових мереж. За словами керівника уряду, Україна прагне до своєї енергетичної незалежностi i зацiкавлена в диверсифiкацiї шляхiв постачання нафти i газу. На думку глави українського уряду, одним з можливих варiантiв постачання енергоносiїв може бути шлях через Туреччину i Чорне море. Юлія Тимошенко наголосила, що українськi компанiї готовi брати участь у реалiзацiї спiльних проектiв будiвництва газопроводiв, як у Туреччинi, так i за її межами.

Глава українського уряду також поiнформувала турецького мiнiстра про програму, що реалiзовується в Українi, iз замiни застарiлого житла на нове i запросила будiвельнi компанiї Туреччини до участi в реалiзацiї цiєї програми. За словами Юлії Тимошенко, вона готова зустрiтися з представниками цих компанiй, щоб обговорити деталi спiвробiтництва.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також