ДК "Газ Украины" обеспокоена состоянием газопоставок в Севастополь

19.05.2005, 11:28

ДК "Газ Украины" обеспокоена состоянием газопоставок в г. Севастополь в межотопительный период и следующий отопительный сезон 2005-2006 годов. (укр.)

Поділяючи стурбованість севастопольських органів влади результатами минулого опалювального сезону й підтримуючи їх конструктивну позицію щодо необхідності надійного забезпечення міста енергоносіями, керівництво ДК "Газ України" звернулося до Севастопольської міської Ради з пропозицією розглянути діяльність ТОВ "СГС плюс" усім зацікавленим сторонам з залученням представників компанії.

Теплопостачання населення та бюджетних установ міста здійснюють ДКП "Севтеплоенерго" та ТОВ "СГС плюс". Якщо ДКП "Севтеплоенерго" вчасно розраховується з ДК "Газ України" за спожиті обсяги природного газу й не має боргів перед компанією, то ТОВ "СГС плюс" протягом тривалого часу є проблемним споживачем. З моменту створення й прийняття в оренду цілісного майнового комплексу Севастопольської ТЕЦ ТОВ "СГС плюс" несанкціоновано й безоплатно споживає природний газ, що постачається НАК "Нафтогаз України" для потреб інших споживачів м. Севастополя. Таке порушення ТОВ "СГС плюс" встановленого порядку й дисципліни газопостачання призвело до недоотримання минулого опалювального сезону 2004-2005 років ДКП "Севтеплоенерго" належних обсягів природного газу, порушення технологічного циклу виробництва й недопостачання теплоносія жителям і бюджетним організаціям міста.

Для належного правового врегулювання ситуації, зокрема, юридичного оформлення несанкціоновано відібраного ТОВ "СГС плюс" протягом 2004-2005 років природного газу, ДК "Газ України" запропонувала товариству підписати договори та акти прийому-передачі обсягів документального не оформленого спожитого ним за цей час пального. Проте ТОВ "СГС плюс" відмовилось підписувати відповідні документи. ТОВ також не визнало 9,4 млн. грн. боргу Севастопольської ТЕЦ, орендатором якої є товариство.

Незважаючи на це, ДК "Газ України" ще в лютому поточного року передала ТОВ "СГС плюс" проекти договорів на постачання природного газу і попередньої його оплати для відновлення постачання цього енергоносія правовим шляхом. Однак ТОВ "СГС плюс" і досі не оформило відповідних контрактів на постачання природного газу.

ДК "Газ України" вже неодноразово зверталося до місцевих органів влади м. Севастополя, прокуратури міста з проханням втрутитися у цю ситуацію з метою належної правової оцінки діяльності ТОВ "СГС плюс", нормалізації газопостачання у місті, а також оформлення договорів на безлімітно спожитий газ і розрахуватись за нього.

Компанія документально оформила лише спожиті у листопаді 2004 - січні 2005 років обсяги природного газу на 3,3 млн. грн. Однак ТОВ "СГС плюс" не лише не вжило жодних заходів щодо оформлення з ДК "Газ України" безлімітно спожитих протягом лютого-квітня поточного року обсягів газу на 2,7 млн. грн., а й продовжує зволікати з наданням компанії погоджений місцевими органами влади графік погашення попередньої заборгованості.

Згідно чинного порядку газопостачання ДК "Газ України" не має права здійснювати поставки пального севастопольському ТОВ "СГС плюс" без відповідного їх юридичного оформлення і стовідсоткової оплати.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також